Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova ispitivanja

Policija ispitala još dvojicu mađarskih članova NO Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjeg ispitivanja predsjednika uprave Ine Zoltana Aldotta i dva člana nadzornog odbora (NO) te tvrtke u policiji su danas na informativnom razgovoru bila još dva mađarska člana Ininog NO Jozsef Molnar i Gyorgy Mosonyi.

Iako su Molnar i Mosonyi snimljeni ispred policijske postaje u zagrebačkom Remetincu u zagrebačkoj policiji i Ravnateljstvu policije nisu željeli davati nikakve službene informacije o njihovu saslušanju, pojašnjavajući da je riječ o USKOK-ovoj istrazi.

Neslužbeno se, međutim, doznaje da su i oni ispitani u sklopu istrage o navodnim manipulacijama cijenama Ininih dionica krajem 2010. i početkom 2011. Kaznenu prijavu protiv MOL-a i odgovornih osoba u toj kompaniji u svibnju 2011. podnio je tadašnji predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Samodol.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

>> Direktor Aldott i mađarski članovi NO-a saslušani u policiji

Neslužbeni izvori tada su rekli kako oni nisu na informativni razgovor pozvani u svojstvu osumnjičenika niti svjedoka, već kao osobe koje bi mogle imati saznanja o događajima na koje se prijava odnosi. (Hina)

U kaznenoj prijavi Hanfa je MOL i odgovorne osobe u toj kompaniji osumnjičila za kaznena djela manipulacije tržištem i prijevare u gospodarskom poslovanju.

Hanfa je tvrdila da je MOL davao obmanjujuće informacije iako im je cilj bio stjecanje većinskog udjela u hrvatskoj naftnoj kompaniji, što nisu objavili u svojoj općoj ponudi.

Osim Aldotta na razgovoru u policiji jučer su bili i članovi NO Ine Ferenc Horvath i Oszkar Vilagi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene