Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nemaju dugoročni plan"

Petrov: "HDZ kalkulira s koronavirusom kako bi suzbio izlazak građana na izbore"

Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 1
Božo Petrov u Dnevniku Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Mosta Božo Petrov u subotu u Dubrovniku kazao je kako su mu građani u neposrednom kontaktu rekli da, zbog svega što se dogodilo posljednjih mjeseci, jedva čekaju izbore i da mogu glasovati.

Predsjednik Mosta Božo Petrov ustvrdio je u subotu u Dubrovniku kako u HDZ-u kalkuliraju hoće li iskoristiti novu pojavu koronavirusa ne bi li suzbili građane da izađu na izbore.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Petrov je, kao nositelj kandidacijske liste Mosta u 10. izbornoj jedinici, predstavio dubrovačko-neretvanske kandidate na listi, na Mostu dr. Franje Tuđmana rekao da narod shvaća da su izbori bitni i da može osjetiti posebne situacije.

Dodao je i kako su mu građani u neposrednom kontaktu rekli da, zbog svega što se dogodilo posljednjih mjeseci, jedva čekaju izbore i da mogu glasovati.

"Zato sam očekivao povijesnu izlaznost. No, gle čuda! Taman malo prije izbora događa se problem - a upozoravali smo da uvjeti nisu regularni. Sad je raspušten Sabor, virus se javio, a oni traže način kako suzbiti građane da izađu na izbore. Možda im ne odgovaraju postoci“, ustvrdio je Petrov.

Tražimo nesmetan pristup biralištima

Od vladajućih u HDZ-u očekuje da biračima omoguće ustavno pravo nesmetanog pristupa biralištima.

"Tražimo da se ne dogodi demokracijska kataklizma, da ljudi nemaju pravo izaći na izbore. Nisu htjeli uvesti elektroničko glasovanje, da iz sigurnosti svoga doma možemo obaviti svoju građansku dužnost. I to im stoji u programu iz 2016. godine. Na vladajućima je odgovornost“, istaknuo je Petrov.

Petrov smatra da će ova gospodarska kriza biti teža od one iz 2008. godine.

"Vlada nema dugoročni plan izlaska iz krize, ni za turizam ni za druge djelatnosti. Što će se dogoditi kad država prestane plaćati minimalce? Jesu li zbog tog raspisali izbore?“, upitao je Petrov.

Napomenuo je kako trenutni teritorijalni ustroj Hrvatske nije održiv, a na županije gleda kao na 'protočne bojlere s puno kamenca'.

"Imamo više od devet tisuća vijećnika, tri tisuće zamjenika načelnika i gradonačelnika - sve iz našeg džepa. Ogromna birokracija 'jede' građane i poduzetnike“, istaknuo je Petrov.

Na jug Hrvatske nije stigla ni kuna najavljenih projekata

Ustvrdio je da na jug Hrvatske u posljednje tri godine nije stigla ni jedna kuna od milijardi kuna najavljenih i obećanih projekata na posebnim sjednicama Vlade.

Što se tiče budućih koalicija, rekao je kako je njemu, ali i hrvatskoj javnosti nakon tri godine dovoljno 'politike žetončića', a građani će na kraju odlučiti koliko će tko dobiti mandata.

Po Petrovu, veliki dugovi bolnica veledrogerijama dokaz su nefunkcioniranja zdravstvenog sustava.

Komentirao je i politički angažman Miroslava Škore, ističući kako cijeni njegov entuzijazam, jer je okupio različite ljude, koji možda nisu ni mislili zajedno ići na izbore.

Na konferenciji za novinare predstavili su se i drugi dubrovačko-neretvanski kandidati Mosta u 10. izbornoj jedinici Maro Kristić, Ivica Dajak i Julija Zupčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene