Davor Bernardić
Davor Bernardić Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Davor Bernardić u petak se osvrnuo na Zorana Milanovića, koji je u Dnevniku Nove TV rekao da možda neće ni izaći na izbore, ali i na reakcije koje su uslijedile.


Šef SDP-a i vođa Restart koalicije Davor Bernardić boravio je u petak u Sisku, za koji je rekao da je simbol hrvatske industrije koji posljednjih 30 godina propada. 

Vezani članci Davor Bernardić Bernardić o sudjelovanju europarlamentaraca u kampanji: "Pomoć je dobrodošla, odluka je individualna, ali oni žele pomoći" Davor Bernardić (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Bernardiću trebalo dvaput postaviti pitanje hoće li koalirati sa Škorom: ''Nije mi jasna priča o tome''

Dodao je da je država zaboravila Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, gdje neki ljudi u 21. stojeću nemaju ni vodu ni kanalizaciju. Obećao je da će se, ako dođe na vlast, njegova Restart koalicija brinuti i o najnerazvijenijem dijelovima zemlje.

Najavio je da će pomoći umirovljenicima kroz zaštitni dodatak, povećati minimalnu plaću, donijeti zakon o obnovi Zagreba i čitav niz mjera za očuvanje radnih mjesta.

Govorio je i o o Andreju Plenkoviću koji je rekao da je Milanovićeva izjava u Dnevniku Nove TV da možda neće izlaziti na izbore "vrlo znakovita poruka za Bernardića".

"Predjednik Republike ovom svojom simboličnom gestom pokazao je da je neutralan. U HDZ-u nisu navikli na to da predsjednik bude neutralan", rekao je Bernardić i dodao da od 5. srpnja više neće komentirati Andreja Plenkovića, a da "poslije neće biti ni potrebe".

Ipak, nekoliko minuta kasnije govorio je i o njemu i o ministrici Divjak. Pričao je o povratku djece i škole. 

"Plenković i Divjak pokazali su veliku neodgovornost prema roditeljima i djeci. Kad su učitelji bili u štrajku, oni su svojim nerazumnim odlukama udaljili djecu iz škole. Koronavirus ih je dodatno udaljio. Žao mi je što maturanti nisu oslobođeni državne mature", rekao je Bernardić.