Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio u Sisku

Bernardić odgovorio Plenkoviću: "U HDZ-u nisu navikli na to da predsjednik bude neutralan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davor Bernardić u petak se osvrnuo na Zorana Milanovića, koji je u Dnevniku Nove TV rekao da možda neće ni izaći na izbore, ali i na reakcije koje su uslijedile.

Šef SDP-a i vođa Restart koalicije Davor Bernardić boravio je u petak u Sisku, za koji je rekao da je simbol hrvatske industrije koji posljednjih 30 godina propada. 

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Dodao je da je država zaboravila Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, gdje neki ljudi u 21. stojeću nemaju ni vodu ni kanalizaciju. Obećao je da će se, ako dođe na vlast, njegova Restart koalicija brinuti i o najnerazvijenijem dijelovima zemlje.

Najavio je da će pomoći umirovljenicima kroz zaštitni dodatak, povećati minimalnu plaću, donijeti zakon o obnovi Zagreba i čitav niz mjera za očuvanje radnih mjesta.

Govorio je i o o Andreju Plenkoviću koji je rekao da je Milanovićeva izjava u Dnevniku Nove TV da možda neće izlaziti na izbore "vrlo znakovita poruka za Bernardića".

"Predjednik Republike ovom svojom simboličnom gestom pokazao je da je neutralan. U HDZ-u nisu navikli na to da predsjednik bude neutralan", rekao je Bernardić i dodao da od 5. srpnja više neće komentirati Andreja Plenkovića, a da "poslije neće biti ni potrebe".

Ipak, nekoliko minuta kasnije govorio je i o njemu i o ministrici Divjak. Pričao je o povratku djece i škole. 

"Plenković i Divjak pokazali su veliku neodgovornost prema roditeljima i djeci. Kad su učitelji bili u štrajku, oni su svojim nerazumnim odlukama udaljili djecu iz škole. Koronavirus ih je dodatno udaljio. Žao mi je što maturanti nisu oslobođeni državne mature", rekao je Bernardić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene