Obavijesti Video Pretražite Navigacija
presica u virovitici

Bernardiću trebalo dvaput postaviti pitanje hoće li koalirati sa Škorom: ''Nije mi jasna priča o tome''

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić naglasio je da neće koalirati sa strankama desnice, pa tako ni s Miroslavom Škorom.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je iz Virovitice da je uvjeren u pobjedu SDP-a i partnera na predstojećim izborima. Kaže da su za njih spremni i da im je svejedno kojeg će datuma biti. ''Svejedno nam je kad će biti izbori, najbolje je da ova Vlada što prije ode'', poručio je.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Parlamentarni izbori 2020. Parlamentarni izbori Rezultati izbora 2020. godine

Čelnik oporbe kaže da izbor nikad nije bio jednostavniji - budućnost ili žetončići. Najavio je da će u prvim tjednima njegova Vlada donijeti moratorij na kredite i Zakon o obnovi Zagreba. ''Kao što smo znali riješiti Gunju, tako ćemo i Zagreb'', naglasio je.

Otkrio je da još pregovaraju s jakim regionalnim strankama i pojedincima te potvrdio da bi volio vidjeti Matiju Posavca na listi Restarta. Pregovaraju i s IDS-om. Na pitanje je li moguća koalicija s Miroslavom Škorom, Bernardić je prvo rekao da mu nije jasna priča o tome da se Škoro dogovara s HDZ-om te da o tome treba pitati Most i Škoru. Na ponovljeno pitanje rekao je da neće koalirati sa strankama desnice.

''Dosta je da se Vlada i premijer skrivaju'', naglasio je šef SDP-a i dodao da su se uz ovu županiju vezale samo afere. ''Skupe roštiljarnice i tragična smrt pročelnika'', podsjetio je na slučaj u Virovitici, iz čije je blagajne nestalo 17 milijuna kuna.

Na početku je rekao da mu je lijepo biti u Virovitici, ali da mu nije drago kad dođe u jednu od najsiromašnijih županija. Pozvao je one koji su se iselili iz Slavonije da izađu na izbore i biraju promjene. ''Mi ćemo osigurati restart, sa sposobnima, a ne podobnima, pravedno, a ne ortački'', zaključio je Bernardić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene