Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro predstavio je novog partnera za izbore - Zelenu listu.


Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro rekao je da mu je važna tema zaštite okoliša pa izrazio nadu da će sa Zelenom listom naći rješenja. Ispričao se što je ranije najavio da ćemo se vidjeti do kraja prošlog tjedna i podsjetio na razlaz s Mostom, kojem je zaželio svako dobro.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Škori: "Teze su bizarne i štetne, HDZ-u nitko neće određivati tko će biti na čelu Vlade" Miroslav Škoro Škoro oštro po Plenkoviću i Bernardiću: "Znate što? Oni neće biti premijeri!"

Čelnik Zelene liste Nenad Matić rekao je da zelene teme čine suverenu politiku države i da su našli programski zajednički jezik. Pozvao je aktiviste da im se pridruže. Rekao je da su izašli iz Gradske skupštine Grada Zagreba kako bi se posvetio Škori.

Pregovori koje je Škoro vodio s Mostom neslavno su propali, a jedan je veliki transfer izvjestan, ali još nije potvrđen. Čeka se odluka vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o tome hoće li napustiti HDZ i pridružiti se Škorinu taboru.

O premijerovoj reakciji na Vukovar

Škoro vjeruje da će konačnu odluku Penava donijeti sutra. ''Čini mi se da je premijerova reakcija bila neprimjerena i ne vidim zašto prijetiti gradonačelniku i Borovu'', rekao je. Dodao je da Vukovar ne smije trpjeti zbog unutarstranačkih interesa HDZ-a. Rekao je da se puno ljudi pridružilo Domovinskom pokretu iz HDZ-a. ''To nije oligarhija, to je politički kartel'', rekao je.

Otkrio je da se razišao s Mostom jer nije želio novu teritorijalnu podjelu. ''Očekujemo dobar rezultat svugdje i očekujemo da ćemo uspjeh s predsjedničkih izbora u Slavoniji ponoviti i na ovim izborima'', rekao je.

''Jedan dan sam ustaša, drugi udbaš''

Rekao je da se u javnosti pojavljuju spinovi iz kuhinja duboke države, a vezani su za to da pregovara s HDZ-om, SDP-om... ''Jedan dan sam ustaša i ekstremni desničar, drugi dan udbaš i ekstremni ljevičar'', rekao je. Zaključio je da je dosta klipova i spinova.

Potvrdio je da ga je napustio Ivo Enjingi, a vjeruje da će uskoro sjesti za stol. ''Volim ga kao što sam ga volio i prije'', rekao je Škoro i objasnio da je vinar bio za to da Domovinski pokret na izbore ide samostalno. Ponovio je da je razgovarao s Marijanom Petir i da bi je volio vidjeti u koaliciji, a da s Brunom Esih nije razgovarao.

Škoro je ranije postigao sporazum s Hrvatskim blokom i Hrvatskim suverenistima.