Vodeći ljudi HDZ-a sastali su se u Banskim dvorima. Predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru Branko Bačić kaže da su tema sastanka izbori i aktivnosti Vlade idući tjedan. Istovremeno, HDZ je optužio šefa SDP-a Davora Bernardića za izbjegavanje sučeljavanja s Plenkovićem.

Galerija


"Na sastanku ćemo razgovarati o aktivnostima idući tjedan. Ja mislim da ćemo razgovarati prije svega o aktivnostima Vlade i ono što imamo namjeru raditi drugi tjedan. Vjerojatno će biti govora o aktivnostima ministara i nas stranačkih dužnosnika ususret izbora", rekao je Bačić.

Vezani članci Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić o povjerenstvu za istraživanje rada DORH-a: ''Vidjet ćemo je li oporba jedinstvena'' Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Niz reakcija nakon odluke Ustavnog suda - SDP oštro kritizira, a HDZ-ov Branko Bačić poručuje: "Zadovoljni smo odlukom, mislim da smo pravilno postupili"

"Očekujemo i sučeljavanja, kao što ste vidjeli, od čega Bernardić bježi. Ne želi to sučeljavanje što govori dovoljno o sigurnosti i sposobnosti vođenja Vlade i države", dodao je

Ističe kako nema niti jedne izborne jedinice u HDZ-u koja je problematična.

"Mi ćemo u 9. izbornoj jedinici osvojiti sjajan rezultat, kao i uvijek kad su u pitanju parlamentarni izbori. Deveta izborna jedinica je naša utvrda i tamo ćemo osvojiti sjajan rezultat", poručuje Bačić.

Kaže kako o listama još nisu razgovarali.

HDZ: Bernardić od sučeljavanja bježi "glavom bez obzira"

HDZ je na facebooku profilu napisao da čelnik Restart koalicije Davor Bernardić od sučeljavanja s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem bježi "glavom bez obzira", jer se sljedećeg tjedna odbio s njim sučeliti na dvije televizijske kuće.

"Već na prvom koraku, uplašeni Bernardić pobjegao glavom bez obzira! Čelnik Restart koalicije Davor Bernardić podvio je rep i pobjegao u mišju rupu čim je prvi put trebalo izaći na sučeljavanje s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Plenkovićem, napisao je HDZ na facebooku i ustvrdio da je "uplašeni Bero" odbio sučeljavanje na HRT-u 16. lipnja i na Novoj TV 17. lipnja. "Udari, slaži i bježi, na to se svodi njihova kampanja već mjesecima", ocjenjuje HDZ .

"Ali kad se treba suočiti s Plenkovićem pred hrvatskim građanima, već na prvom koraku bježi glavom bez obzira kao zadnja kukavica. I on bi vodio državu", stoji na kraju objave HDZ-a na facebooku.

Sinoć je Nikša Vukas iz SDP-a na facebooku, nakon što je premijer u Puli rekao da je pristao doći na sučeljavanje na HTV 16. lipnja i da se nada kako će i Bernardić prihvatiti poziv, napisao "tko je Plenković da u ime HRT-a poziva Bernardića na sučeljavanje prije početka službene kampanje." Predsjednik SDP je potvrdio sučeljavanje 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na Novoj dok se s HRT-om pregovara da to bude za vrijeme trajanje kampanje, napisao je Vukas.