Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među prvima koji su dočekali papu Benedikta XVI. osim biskupa bili su i političari. Ispričali su kako ih se dojmio posjet Svetog Oca.


'Potpora Svetoga ova hrvatskom napretku, ne samo ulasku Hrvatske u EU, nego izgradnji Hrvatske kao društva tolerancije, suživota, ljubavi i ekumenskih vrijednosti. To su moji prvi dojmovi', izjavio je Vladimir Šeks.

Vezani članci Slika nije dostupna Statistike protiv Papinih poruka: Svaki peti brak u Hrvatskoj propada! Slika nije dostupna 'Još ne postoje uvjeti za dolazak pape u Srbiju'

'Ja sam imala sreću ili čast dočekivati Ivana Pavla II., ali moram priznati da ovaj put ponovno osjećam jedno novo uzbuđenje, radost. Vjerujem da će u državničkom smislu ovaj posjet pomoći Hrvatskoj da se predstavimo Europi i svijetu u još boljem svjetlu', rekla je Željka Antunović.

'Osjećam puninu u duši i zadovoljstvo kao građanin grada kojem sam na čelu', istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon susreta s papom Benediktom XVI.

Gradonačelnik Bandić rekao je da u susretu s Papom 'čovjek osjeća poseban odnos koji ne može izraziti riječima. I kao gradonačelnik i prvi među jednakim Zagrepčanima i kao vjernik. Osjećam puninu u duši i zadovoljstvo kao građanin grada kojem sam na čelu', rekao je Bandić.

'Velik događaj i velike poruke', kratko je izjavio Milorad Pupovac, saborski zastupnik. Za Furia Radina, saborskog zastupnika i predstavnika talijanske manjine, Papin posjet je jedan velik događaj. Nogometaš Dario Šimić, posjet je pak posebno doživio. 'Znači mi puno da izbliza vidim Papu, da ga osjetim, on je poglavar crkve i za mene važna figura', rekao je. Filip Ude, gimnastičar smatra kako je to prilika koja se pruži možda jedanput u životu i da se to ne smije propustiti.