Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Federico Lombardi danas je rekao kako je dobrodošlica i prihvaćanje pape Benedikta XVI. u Hrvatskoj izvanredna, kako od naroda, tako i od državnih autoriteta.


Predsjednik Republike i svi u Vladi srdačno su prihvatili Svetog Oca što je on i osobno osjetio - sudjelovali su na svim susretima na kojima je Papa dosada bio u javnosti: na susretu s intelektualcima i predstavnicima društvenog, kulturnog i sportskog života u HNK, zatim s mladima na Trgu bana Jelačića i danas na Hipodromu, a ne samo na protokolarnim susretima, kazao je Lombardi na brifingu za novinare u Press centru.

Politički autoriteti primili su Svetog Oca s poštovanjem i radošću, a u narodu se to osjetilo i vidjelo na jučerašnjem susretu Pape s mladima na Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko 30.000 mladih, a procjenjuje se da ih je s okupljenima na Kaptolu i u okolnim ulicama bilo oko 50.000.

Danas se, dodaje, isto osjećala velika srdačnost naroda koji je primio Svetog Oca na Hipodromu u Zagrebu gdje se prema službenim tvrdnjama okupilo više od 400.000 ljudi. (Hina)
 

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović nije htio pričati o zahtjevu Crkve za zabranu abortusa Slika nije dostupna Kosor: Misno slavlje nas uči poniznosti