Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa u Hrvatskoj

Linić: Ostvarilo se geslo 'Zajedno u Kristu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za fra Zvjezdana Linića geslo 'Zajedno u Kristu' se u ova dva dana u Zagrebu ispunilo.

Fra Zvjezdan Linić je, kaže, jako zadovoljan s organizacijom cijelog događaja i prisjeća se svojih dojmova o Josephu Ratzingeru još dok nije bio Papa. Naime, Liniću je kao studentu puno značila knjiga Uvod u kršćanstvo za koju kaže da ju je 'gutao'.' Osjećam se hendikepirano jer nisam tamo, a trebao bih biti. Sve je lijepo složeno i do tančine pripravljeno, ovdje se zaista ostvarilo geslo 'Zajedno u Kristu'', kazao je Linić koji je komentirajući današnju misu na Hipodromu kazao kako je impresioniran Papinim porukama te da se radi o 'školskm primjeru homilije'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poruka krčkog biskupa 'Revidirajte zakon koji dopušta abortus' Slika nije dostupna Više od 300.000 ljudi na Papinoj misi 'Drage obitelji, radujte se očinstvu i majčinstvu!'

Komentirajući riječi krčkog biskupa koji je danas kazao kako bi se trebao revidirati zakon o pobačaju fra Zvjezdan je kazao kako mnogi spominju pravo žene, no da zaboravljaju kako je riječ o ljudskom životu te da bi trebalo u Hrvatskoj raspisati referendum je li u redu ubiti život ispod majčina srca.

Ista osoba kao prije

Teolog Ivan Šola ističe kako je kardinal već otprije pokazao naklonost prema kardinalu Stepincu kao borcu protiv totalitarizma i ima duboko poštovanje prema onomu što je Stepinac svjedočio. Ivan Šola je kao student teologije u Rimu papu Benedikta XVI i osobno upoznao. Za njega ima samo riječi hvale. 'Osvojio me njegov topao osmijeh, nenametljivi smiješak i toplina kojom zrači. Posjeduje neku osobinu koju bih nazvao 'njemačka diskrecija', odnosno dosta je neinvazivan. Što se tiče promjene u karakteru kardinala Ratzingera i Pape, teolog Šola smatra kako je ostao ista osoba. '

Kad je došao na čelo katoličke Crkve, mnogi kritičari Ratzingera su mu bili neskloni. Onda su ubrzo došle primjedbe kako se Ivana Pavla II dolazilo gledati, a da se papu Benedikta XVI dolazi slušati', napominje Šola ističući kako veza Vatikana i Hrvatske funkcionira već stoljećima te da se radi o odnosu uzajamne sklonosti. No, za kraj je zaključio da, iako je medijski prostor u posljednja dva dana bio prepun slika katolika, ne smijemo praviti kult Pape niti isticati se pred građanima druge vjere već zajedno pokušati biti što pozitivniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene