Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za fra Zvjezdana Linića geslo 'Zajedno u Kristu' se u ova dva dana u Zagrebu ispunilo.


Fra Zvjezdan Linić je, kaže, jako zadovoljan s organizacijom cijelog događaja i prisjeća se svojih dojmova o Josephu Ratzingeru još dok nije bio Papa. Naime, Liniću je kao studentu puno značila knjiga Uvod u kršćanstvo za koju kaže da ju je 'gutao'.' Osjećam se hendikepirano jer nisam tamo, a trebao bih biti. Sve je lijepo složeno i do tančine pripravljeno, ovdje se zaista ostvarilo geslo 'Zajedno u Kristu'', kazao je Linić koji je komentirajući današnju misu na Hipodromu kazao kako je impresioniran Papinim porukama te da se radi o 'školskm primjeru homilije'.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Revidirajte zakon koji dopušta abortus' Slika nije dostupna 'Drage obitelji, radujte se očinstvu i majčinstvu!'

Komentirajući riječi krčkog biskupa koji je danas kazao kako bi se trebao revidirati zakon o pobačaju fra Zvjezdan je kazao kako mnogi spominju pravo žene, no da zaboravljaju kako je riječ o ljudskom životu te da bi trebalo u Hrvatskoj raspisati referendum je li u redu ubiti život ispod majčina srca.

Ista osoba kao prije

Teolog Ivan Šola ističe kako je kardinal već otprije pokazao naklonost prema kardinalu Stepincu kao borcu protiv totalitarizma i ima duboko poštovanje prema onomu što je Stepinac svjedočio. Ivan Šola je kao student teologije u Rimu papu Benedikta XVI i osobno upoznao. Za njega ima samo riječi hvale. 'Osvojio me njegov topao osmijeh, nenametljivi smiješak i toplina kojom zrači. Posjeduje neku osobinu koju bih nazvao 'njemačka diskrecija', odnosno dosta je neinvazivan. Što se tiče promjene u karakteru kardinala Ratzingera i Pape, teolog Šola smatra kako je ostao ista osoba. '

Kad je došao na čelo katoličke Crkve, mnogi kritičari Ratzingera su mu bili neskloni. Onda su ubrzo došle primjedbe kako se Ivana Pavla II dolazilo gledati, a da se papu Benedikta XVI dolazi slušati', napominje Šola ističući kako veza Vatikana i Hrvatske funkcionira već stoljećima te da se radi o odnosu uzajamne sklonosti. No, za kraj je zaključio da, iako je medijski prostor u posljednja dva dana bio prepun slika katolika, ne smijemo praviti kult Pape niti isticati se pred građanima druge vjere već zajedno pokušati biti što pozitivniji.