Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborni program HDZ-HSP-HSU

Od Osijeka stvoriti 'istinsku metropolu istočne Hrvatske'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HDZ-HSP-HSU za grad Osijek predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare svoj izborni program za razdoblje od 2009. do 2013. godine, vrijedan 2,5 milijarda kuna.

Osječki gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika koalicije HDZ-HSP-HSU Anto Đapić (HSP) istaknuo je kako je osnovno obilježje izbornog programa da je i razvojni i socijalni te da mu je svrha od Osijeka stvoriti 'istinsku metropolu istočne Hrvatske'. Sljedeće četiri godine, rekao je, ta koalicija želi nastaviti projekte koje je počela i privesti ih kraju, uz napomenu da će projekte ostvarivati u suradnji s Vladom i resornim ministarstvima.

Pročitajte i ovo BiH parlament , Ilustracija ZA LISTOPAD Raspisani izbori u BiH: Protiv te odluke glasao samo jedan član od hrvatskih članova izbornog povjerenstva Slika nije dostupna Atraktivna dužnost Mjesto koje nitko ne želi: Četvrti put objavljen poziv za izbor šefa povjerenstva, pogledajte uvjete

Riječ je o 70-ak programa koji se, među ostalim, odnose na izgradnju novoga pješačkog mosta preko Drave, razvoj kontinentalnog turizma, izgradnju gospodarskih zona i izgradnju Osijeka na lijevoj obali Drave te na poticanje razvoja kulture i brigu za socijalni standard otvaranjem novih radnih mjesta.

Poboljšati prometnu povezanost Osijeka

Projekte je predstavio osječki dogradonačelnik Gordan Matković (HSP), pri čemu je posebice istaknuo da je svrha poboljšati prometnu povezanost Osijeka, što je preduvjet gospodarskoga i ostalog razvoja. Povijesna osječka jezgra Tvrđa posebno je vrijedna kulturna baština i u sljedećem razdoblju u njezinu će se obnovu ulagati znatan novac, rekao je Matković.

Josip Salapić, član Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a, rekao je kako je posebno važno to što je ova koalicija čvrsta i stabilna te jamči dobru suradnju s Vladom, a samim tim i brže rješavanje određenih problema. Istaknuo je kako, nažalost, u proteklom razdoblju 'zbog poznatih sukoba te suradnje nije bilo' i dodao da je riječ o pobjedničkoj koaliciji. Predsjednik osječkoga HSU-a Ivan Jakobljević istaknuo je da ta stranka stoji iza svih projekata, a on će se, kako je dodao, 'posebno angažirati oko socijalnih projekata'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene