Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u Virovitici je na središnjem predizbornom skupu koalicije HDZ-HSS-HSLS za Virovitičko-podravsku županiju i grad Viroviticu govorio o potezima Vlade u borbi protiv recesije istaknuvši kako se pokazalo da se ne povija pred problemima nego da ih zna hrabro rješavati.


'Pokazali smo da se ne povijamo pred problemima i da ih znamo hrabro rješavati, a svijet cijeni one koji znaju svoje probleme sami rješavati. Cijenili su nas kada 1991. godine nismo pokleknuli pred agresorom i da nećemo doživjeti poraz, cijenit će nas i danas kada uspješno rješavamo sve izazove koje stoje pred nama', rekao je Sanader. Istaknuo je uspješne poteze Vlade u borbi protiv recesije i globalne svjetske krize koja je zahvatila i Hrvatsku, kao što su viša jamstva za ušteđevine građana, apel bankama da ne dižu kamate na postojeće stambene kredite i obrana tečaja kune.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader: Izrađuju se kalkulacije isplati li se koncesija na autocestu Slika nije dostupna Sanader: 'Nema toga što ja ne bih učinio za standard hrvatskih građana'

Na predizbornom skupu u Sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici govorili su kandidat koalicije za župana Tomislav Tolušić (HDZ) i kandidat za gradonačelnika Ivica Kirin (HDZ), Nazočnima su se obratili i član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks i član Središnjeg odbora Josip Đakić te predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič.Kandidat za gradonačelnika Virovitice i aktualni gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je projekte koje su u proteklih četiri godine realizirani ili pred realizacijom - zapadnu obilaznicu, novu Gradsku knjižnicu i čitaonicu te poduzetničke zone.

Kirin je pročitao rezultate istraživanja GONG-a i Udruge gradova o kriteriju transparentnosti, odgovornosti i otvorenosti prema građanima i drugim zainteresiranom skupinama prema kojem Virovitica od 556 gradova i općina zauzima jedanaesto mjesto s ocjenom 7,2 od mogućih 10. 'To demantira oporbu koja govori da nas treba smijeniti jer smo netransparentni i skloni korupciji. Ako je ovo loše, ja se zavjetujem da ćemo po tom kriteriju za oporbu biti još lošiji, a za narod još bolji', rekao je Kirin. Kandidat za župana i sadašnji župan Tomislav Tolušić rekao je da je HDZ ispunio gotovo sva obećanja istaknuvši osnivanje visokih škola, gradnju nove bolnice, sportskih dvorana. škola i komunalne infrastrukture. 'Polovica naselja 2003. godine nije imala pitku vodu, a do kraja ove godine imat ću ju svi', rekao je Tolušić.