Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada kninska gradonačelnica Josipa Rimac pomela je konkurenciju zahvaljujući glasovima birača srpske nacionalnosti koji su autobusima doputovali na izbore. Glasovali su po posebnom naputku. Tako je Josipa Rimac osvojila dvotrećinsku većinu i uvjerljivo pobijedila.


Josipa Rimac nije se spotaknula na teškom terenu neposrednog biranja. Nakon prvog kruga ostaje najmlađa hrvatska gradonačelnica. ‘Mislim da spadam u kategoriju mlađih, ali ne mogu to potvrditi’, rekla je 29-godišnja Rimac. No prašina se za ostvarenih 66 posto digla oko glasača iz Srbije. Iz SDSS-a javno su obećali podršku SDP-u, a onda oko pet tisuća birača lecima detaljno instruirali kome dati glas.

Vezani članci Vladimir Grošić - 3 Knin tuguje za petogodišnjim dječačićem: Stručnjak otkriva koji je sindrom u pozadini strašne tragedije i priznaje - "I meni se dogodilo da sam zaboravio dijete..." Marko Jelić Kandidat za šibensko-kninskog župana Marko Jelić o svojem uspjehu u prvom krugu: "Birači traže nešto novo, traže promjene"

‘Uopće ne želim komentirati te listiće jer oni nisu utemeljeni, na njima nema loga SDSS-a’, rekla je Rimac. Činjenica je da su letke u Hrvatsku donijeli birači iz Srbije. Miran kninski suživot Hrvata i Srba, jedan je od najvažnijih zadataka nove gradonačelnice. Vremena ima četiri godine. Poglavito za podizanje Knina iz mrtvila nezaposlenosti.