Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Da za regionalnu autonomiju

Jakovčić o 19 godina IDS-a: Borba za Istru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić rekao je u povodu sutrašnje proslave 19. obljetnice stranke da ta godišnjica predstavlja godine dosljedne borbe za Istru te je pozvao građane da ostanu uz stranku jer je ona, kako je ocijenio, u kritičnim 90-im znala odgovoriti na ključna pitanja, a tako će i nastaviti s naglaskom na gospodarski razvoj Istre, decentralizaciju Hrvatske, tj. na jednu vrstu regionalne autonomije koja je Istri prijeko potrebna.

Jakovčić je rekao da je IDS uspio sačuvati vrijednosti Istre, 'koja je danas daleko iznad hrvatskog prosjeka u mnogo čemu, od kvalitete do same kulture življenja'. Po njemu, temelji moderne Istre postavljeni su upravo na programskim osnovama IDS-a, koji je od samog početka promovirao, poput multikulturalnosti i višejezičnosti, i pravo na svoj nacionalni i kulturni izričaj. Za Jakovčića, IDS je stvorio politički identitet i zajedništvo Istre te jamac stabilnosti i sigurnosti građanima i u idućem desetljeću.

Pročitajte i ovo Marin Lerotić "Nerad i pasivnost" Saborski zastupnik napušta svoju stranku, objasnio i zašto: "Loše stvari se događaju zato što dobri ljudi šute" Slika nije dostupna Bez Jakovčića SDP uz Kajina, on zadovoljan

Odgovarajući na pitanje novinara, predsjednik IDS-a najavio je suradnju na lokalnim izborima sa SDP-om i HNS-om, ali je pritom odbio bilo kakvu suradnju s Udrugom 'Ladonja'.

'IDS je stvoren za ljude u Istri i za promociju Istre, a 'Ladonja' je stvorena za jednog čovjeka i za njegovu promociju. To je bitna razlika i zato bilo kakva suradnja ne dolazi u obzir jer nas takva politika ne zanima', zaključio je Jakovčić. On je za 3. travnja najavio Sabor IDS-a na kojem će biti predstavljen izborni program te stranke, čime će i službeno početi njezina predizborna kampanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene