Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjerena u pobjedu

Škare Ožbolt nakon istraživanja Dnevnika Nove TV: "Sigurna sam da idem u drugi krug u kojem ću pobijediti"

Vesna Škare-Ožbolt
Vesna Škare-Ožbolt Foto: DNEVNIK.hr
Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba osvrnula se na ankete koje je objavila Nova TV.

Prema istraživanju koje je jučer objavio Dnevnik Nove TV u izbornoj utrci za grad Zagreb vodi Tomislav Tomašević koji trenutno može računati na potporu 41,5 posto birača. Za drugo mjesto se pak vodi mrtva trka između Miroslava Škore iz Domovinskog pokreta (11,4 posto) i HDZ-ovog Davora Filipovića (11,1 posto)

Pročitajte i ovo Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba UOČI PREDSJEDNIŠTVA STRANKE Filipović o tužbi Škare Ožbolt: "Pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila" Vesna Škare-Ožbolt nakon snimke kako parkira Vesna Škare Ožbolt najavila tužbu protiv Filipovića zbog klevete: "Takvo ponašanje podsjeća na političke neandertalce"

Vesna Škare Ožbolt prema istraživanju može računati na 4,7 posto potpore, a u priopćenju kojeg je poslala tvrdi da je pet kandidata za drugo mjesto u okviru statističke pogreške. 

"U poretku kandidata u 1. krugu, vidljivo je da Tomislav Tomašević gotovo sigurno ulazi u 2. krug. Za drugo mjesto, nas je pet kandidata u okviru statističke pogreške. No, rezultati odgovora na ovo pitanje ovise o puno parametara, primjerice o poretku kandidata na upitniku. Stoga ovo pitanje držimo manje objektivnim pokazateljem rejtinga kandidata.

Puno je objektivniji odgovor na pitanje o drugom krugu, u kojem je svaki od nas kandidata suprotstavljen Tomaševiću. I u ovom istraživanju pokazalo se da imam najveći udjel otvorenih birača (29,7%) u odnosu na preostalih četvoro kandidata s kojima se borim za 2. krug. Ostali kandidati imaju sljedeće udjele (u simuliranom dvoboju protiv T. Tomaševića): D. Filipović - 26,6%, J. Pavičić Vukičević – 25,9%, M. Škoro – 25,2% i J. Klisović – 18,9%.

I ovo me istraživanje, objavljeno na Novoj TV, učvršćuje u uvjerenju da ću dobiti povjerenje birača za drugi krug s Tomislavom Tomaševićem. A u drugi krug krećemo ponovno ispočetka! Sigurna sam da ću u 2. krugu pobijediti, zahvaljujući svome iskustvu upravljanja u kriznim situacijama, zato što sam se dokazala i prošla kroz sve izazove bez ijedne “mrlje”"; poručila je Škare Ožbolt.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene