HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba uoči Predsjedništva stranke odgovarao je na pitanja novinara.


Davor Filipović komentirao je izjave Vesne Škare Ožbolt koja je najavila da će podići privatnu tužbu protiv njega.

Vezani članci Filipović i Hrebak o transparentnom i odgovornom upravljanju gradskim financijama Filipović: "Tomašević je opterećen milijunskim donacijama koje je godinama primao iz inozemstva" Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba VIDEO Jedan je kandidat otkrio da je htio biti detektiv, drugi avanturist, a dvoje ih je sve nasmijalo svojom željom

"Na sučeljavanju na jednoj lokalnoj televiziji gospođa Škare Ožbolt je jasno rekla kako će podržati gospodina Tomaševića u drugom krugu. Sada je shvatila da biračko tijelo od centra na desno jako loše reagira na te njezine izjave i onda pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila. A ako ona u drugom krugu odluči podržati mene, a ne Tomaševića, meni će biti drago. Ne postoje nikakvi oglasi sve što ja radim moj tim objavljuje na društvenim mrežama pa tako i isječke sa sučeljavanja tako da svi mogu vidjeti što je Škare Ožbolt govorila“, rekao je.

Kazao je kako je njegov račun za donacije otvoren sukladno zakonskim propisima.

"Ovo preliminarno izvješće je poslano, drugo će biti poslano sedam dana prije drugog kruga, a ono konačno se šalje 30 dana nakon lokalnih izbora i u ti izvještajima će biti obuhvaćeni apsolutno svi troškovi koji će nastati u mojoj kampanji“, rekao je dodavši kako je račun otvorio 6. travnja.

Naglasio je kako će se vidjeti svaka kuna potrošena u njegovoj kampanji i kako je transparentnost izuzetno važna.

"Planiram uvesti antikorupcijski standard ISO 37001 po uzoru na grad Prag, uvesti oporbu u nadzor javnih natječaja, uvesti imovinske kartice svim direktorima i pročelnicima u Gradskoj upravi, svi moramo ići prema najvišoj razini transparentnosti“, rekao je.

Kazao je i kako se vidi u drugom krugu.

"Tamo ću odmjeriti snage, kako ankete za sada pokazuju, s gospodinom Tomaševićem, uvjeren sam u svoju pobjedu“, poručio je Filipović.