Je li Tomislav Tomašević dobio policijsku zaštitu? Na konferenciji za medije u njegovoj su se blizini nalazili policajci u civilu.


Tomislav Tomašević na današnjoj je konferenciji za medije govorio o programu Digitalnog grada platforme Možemo!.

Vezani članci Boris Jokić i Sabina Tandara Knezović Analiza Borisa Jokića: "Ako se HDZ i SDP ne promijene u sljedeće tri i pol godine, očekujem za njih veliki problem" Građani Zagreba Novog gradonačelnika Zagreba očekuje ozbiljan posao: Građani otkrili što očekuju od Tomaševićeve vlasti

Novinari su primijetili kako se nedaleko od Tomaševića nalaze policajci u civilu pa su ga pitali je li dobio policijsku zaštitu.

"To morate pitati policiju, mi se ne bavimo procjenom sigurnosti. Za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigurnosnim rizicima, ali to morate pitati njih”, kazao je Tomašević.

Je li Tomaševiću zaista dodijeljena policijska zaštita, pitali smo i MUP.

Na konkretan upit o tome je li Tomašević dobio policijsku zaštitu ili pratnju i iz kojeg razloga, iz PU zagrebačke su kratko odgovorili "kako policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a unutar redovnih aktivnosti odnosno zadaća".

Tomislav Tomašević koji je predstavio program Digitalnog grada platformi Zagreb je NAŠ! i Možemo!  poručio je da će se kod primjene digitalnih tehnologija prvo fokusirati na transparentnost proračuna Grada Zagreba.

Transparentnost proračuna će biti prvi korak za korištenje digitalnih tehnologija, ali ćemo u suradnji sa znanstveno-istraživačkim institucijama raditi paralelno i na rješavanju drugih brojnih problema, istaknuo je 'Tomašević je na konferenciji za novinare ispred Gradske uprave.

Doda je da će to moći raditi jer će cijela gradska uprava funkcionirati i neće čekati samo jednog čovjeka da donese odluku, kao nekakav lokalni šerif, što je dosad bio slučaj.

Objasnio je da njihov program za takozvani Digitalni grad znači korištenje digitalnih tehnologija u gradskoj upravi, gradskim poduzećima i u gradskim ustanovama kako bi dobili što kvalitetnije i bolje usluge i građani i privatna poduzeća.

Istaknuo je da je do sada korištenje digitalnih tehnologija u Gradu Zagrebu bilo vrlo loše ili gotovo nikakvo.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju