Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef kampanje priznao propust

Incident u zagrebačkoj školi: Filipović i suradnici bez najave došli u dvorište održati presicu, ravnateljica ih potjerala i sve prijavila policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović danas je posjetio zagrebačko Glazbeno učilište Elly Bašić, no uprava škole o tome nije bila obaviještena, pa ih je ravnateljica zamolila da napuste prostor škole, a nakon toga je sve prijavila i policiji te Gradskom uredu za obrazovanje.

Iako je Filipović poručio kako je posjet bio najavljen nekoliko dana unaprijed, voditelj njegove kampanje Zvonimir Milas priznao je kako je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena.

Pročitajte i ovo Slaven Hojski - 1 MILETIĆ POBIJEDIO ZA 54 GLASA IDS i SDP poslali prigovore na rezultate izbora: "Svatko od njih tvrdi da ima dokaze da su određeni listići koji su proglašeni važećima - nevažeći" Bojan Ivošević Otkrio detalje iz djetinjstva Tko je Bojan Ivošević? Trpio nasilje u djetinjstvu jer mu je otac Srbin, a kampanju mu je obilježio antisemitski komentar

"Ja sam napravio propust i nisam obavijestio školu", rekao je Milas, a jedan od suradnika poručio je kako "nisu željeli da ispadne da se ravnatelje škola koristi u političke svrhe".

Ravnateljica škole ostala je pak u čudu jer školu nitko nije obavijestio o tome da će se u njihovu dvorištu održati predizborni skup. 

"Kolege su me obavijestile da se u dvorištu nešto događa. Odmah smo shvatili da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja, o čemu škola nije bila obaviještena. Taj posjet nije bio prijavljen i ja sam policiji prijavila neovlašten ulazak u školu", kazala je za DNEVNIK.hr ravnateljica učilišta Mirela Buchberger Karlo.

Mediji su Filipovića pitali dogovaraju li se mjesta koja će podsjetiti ad hoc, na što je on poručio kako se o svemu dobro promišlja, no iz njegove kampanje ipak su priznali propust.

"Dobro znate da sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je najavljeno nekoliko dana prije, itekako se dobro promišlja o svakom koraku. Ravnateljica zna koliko je novca iz EU-a ušlo u ovu školu", rekao je Filipović, na što je voditelj kampanje priznao kako posjet nije najavljen. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene