Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat vozača i prometnih radnika

ZET-ovi radnici zatražili pojačanu zaštitu od koronavirusa: "Tražimo obavezno dezinficiranje prostora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici zagrebačkog ZET-a zatražili su zaštitu od koronavirusa, postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i površina te dezinfekciju prostora u kojima boravi veći broj ljudi i u kojima su ZET-ovi radnici u kontaktu s putnicima javnog prijevoza.

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET - Zagreb u dopisu kojeg je uputio direktorici ZET-a, Ljubi Romčević-Žgela, traži postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i površina te dezinfekciju prostora u kojima su vozači, kontrolori karata i prodavačice karata u neposrednom kontaktu s putnicima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upute za građane Počeli ste naglo kašljati, boli vas grlo, imate kratak dah? Što učiniti ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom

Pročitajte i ovo Hrvat s kruzera stigao u karantenu - 1 pravila ponašanja Koronavirus: Što je kućna izolacija, kako se ponašati, što trebate, a što nikako ne smijete činiti

Zahtjev za zaštitu radnika ZET-a prenosimo u cijelosti.

"Upoznati ste s epidemijom širenja koronavirusa u svijetu pa tako i u Hrvatskoj te od Vas tražimo da poduzmete mjere u cilju pojačane zaštite radnika ZET-a. Opasnost je više izražena prema vozačima, kontrolorima karata i prodavačicama, a koji su u stalnom i neposrednom kontaktu s putnicima ili primajući novac od moguće zaraženih osoba.

Svjesni smo da bi zaraza mogla pogoditi veći broj radnika ZET-a, posebice navedenih skupina, čime bi se otežalo ili čak dovelo u pitanje normalno odvijanje poslova u prijevozu putnika. Iz navedenoga SVPRZZ traži da se pod žurno na sva mjesta koja su izložena mogućoj zarazi postave sredstva za dezinfekciju ruku i površina.

Također, tražimo da se vozački prostor i prostor prodavačica karata te drugi prostori koji su izloženi komunikaciji s većim brojem osoba poslije službe obavezno dezinficiraju. Vjerujemo da će se poduzeti sve što je u vašoj moći kako bi spriječili eventualno neželjene posljedice koje može izazvati epidemija koronavirusa", poručuju iz Sindikata vozača i prometnih radnika ZET - Zagreb.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene