Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IMA LI NADE ZA POSEZONU?

Unatoč strožim mjerama Austrije i Slovenije, u ovom turističkom resortu i dalje su dobro popunjeni: "Nadamo se dobrim rezultatima do kraja"

U Hrvatskoj se broj gostiju drastično smanjio nakon uvođenja strožih mjera za turiste koji se vraćaju u Sloveniju i Austriju. Mjere je za povratnike iz Hrvatske najavila i Mađarska.

Iako brojni gosti odlaze iz Hrvatske zbog postroženih mjera pri povratku u domovinu, poput Austrije i Slovenije, neki kapaciteti na obali i dalje dobro stoje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čekaju mjere za pomoć Kampovi tek na polovici lanjskog prometa, moguće ranije zatvaranje: "Imali smo određenu dozu optimizma, ali..." Slika nije dostupna Nakon jutrošnjeg kaosa Stanje na graničnom prijelazu Karavanke iz Slovenije u Austriju polako se normalizira, kolona je sad manja od kilometra

Anamarija Maletić, direktorica hotela u Njivicama, u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Katarinom Jusić rekla je kako je popunjenost kod njih dobra, naročito u srpnju i dijelu kolovoza. Na pitanje u čemu je tajna, kazala je kako je to dobra cestovna povezanost, sigurnost gostiju i, "kako oni kažu, mali raj na zemlji".

Storniranje rezervacija zabilježeno je većinom krajem kolovoza, ali istaknula je kako unatoč svemu imaju i nove rezervacije.

Upitana mogu li najave strožih mjera za Mađare koji su ljetovali ili planiraju to učiniti u Hrvatskoj ugroziti posezonu, Maletić kaže kako određen strah postoji.

"Može to ugroziti booking, ali nadamo se dobrim rezultatima do kraja", rekla je Maletić.

Dodajmo da je Hrvatsku posljednja tri dana napustilo 25.150 Slovenaca, a u Hrvatskoj je trenutačno oko 520 tisuća gostiju. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene