Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontakt sa zaraženima

Iz HZJZ-a stigle nove preporuke za samoizolaciju učenika, ministar gost Dnevnika Nove TV

Aktualno Galerija Učionica - 4 Učionica - 4 Foto: DNEVNIK.hr Covid testovi - 1 Covid testovi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Covid testovi - 2 Covid testovi - 2 Foto: DNEVNIK.hr Covid testovi - 3 Covid testovi - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Radovan Fuchs Galerija 1/5 >>
Iz HZJZ-a su objavili nove preporuke za učenike prema kojima oni koji se sami testiraju ne moraju ići u samoizolaciju u slučaju negativnog testa čak ni ukoliko budu u kontaktu sa zaraženom osobom.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavili su nove preporuke. Učenici koji se samotestiraju više ne moraju u samoizolaciju u slučaju kontakta s pozitivnom osobom, neovisno o tome jesu li preboljeli COVID ili se cijepili.

Pročitajte i ovo Testiranje u školama - 2 svakom po dva testa HZJZ objavio video s uputama za testiranje učenika Slika nije dostupna UKIDANJE SAMOIZOLACIJE Moraju li se testirati i učenici koji su preboljeli koronavirus? U Ministarstvu obrazovanja i HZJZ-u odgovaraju isto

Učenici koji se samotestiraju, a nisu preboljeli COVID i nisu cijepljeni, a dijele kućanstvo sa pozitivnom osobom, trebaju se testirati svaka dva dana tijekom sedam dana od kontakta s pozitivnim ukućaninom.

U slučaju da se ne mogu odvojiti od oboljelog ukućanina, testiranje moraju provoditi još sedam dana po isteku izolacije oboljelog.

Više o samotestiranju učenika koje kreće od idućeg tjedna, Sabina Tandara Knezović doznat će u Dnevniku Nove TV u razgovoru s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene