Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Loše stanje kod susjeda

Srbija objavila dramatične brojke, od sutra na snazi nove mjere: "Beograd je u ovom trenutku potencijalna bomba"

U Srbiji je u posljednjih 24 sata potvrđeno novih 383 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo je 13 oboljelih.

Premijerka Ana Brnabić kazala je da je potvrđeno 383 novih slučaja koronavirusa. 13 osoba je preminulo, 177 je na respiratorima. "Iza nas je još jedan težak dan. Daleko najveći rast broja zaraženih je u Beogradu", dodala je Brnabić.

Pročitajte i ovo Ana Brnabić Oporba glasala protiv Nova dužnost Ane Brnabić: Nakon burne rasprave izabrana za predsjednicu srpskog parlamenta Ana Brnabić (Foto: AFP) ublažavanje mjera Broj oboljelih i umrlih u Srbiji u padu: Brnabić najavila ukidanje izvanrednog stanja

U Srbiji je do sada potvrđeno 19.717 slučajeva zaraze koronavirusom, od početka epidemije preminule su 442 oboljele osobe. Trenutačno se na liječenju u bolnicama nalaze 4662 oboljele osobe.

Po broju novooboljelih na prvom mjestu su i dalje Beograd i Novi Sad. Kako je rekla Brnabić, u Beogradu raste broj novih slučajeva posljednjih dva dana.

Imunolog Srđa Janković kazao je da je oprez i dalje potreban. "Još nismo izašli iz nepovoljne situacije, epidemija ne jenjava. Stvari se još uvijek mogu pogoršati", dodao je.

Na liječenju 22-oje djece

Voditeljica Dječje klinike KBC "Dr. Dragiša Mišović" Olivera Ostojić kazala je ranije da se u toj bolnici trenutačno liječi 22-oje djece pozitivne na koronavirus. Među njima su i četiri bebe u dobi od 28 dana i one su, istaknula je, u odličnom stanju. Na liječenju je i 18 majki koje su pozitivne na koronavirus.

"Beograd je u ovom trenutku potencijalna bomba", kazao je epidemiolog Predrag Kon i naglasio da nema više prostora za pooštravanje mjera, osim uvođenja izvanrednog stanja. Od petka je u čitavoj zemlji zabranjeno okupljanje više od 10 ljudi, a maske su obvezne u zatvorenom prostoru i na otvorenom, ako je razmak između ljudi manji od metar i pol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene