Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon rođendanske proslave

Malo mjesto na dalmatinskom otoku zatvorilo školu i vrtić, načelnik moli da se ne održavaju mise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je rođendanska proslava, prije deset dana, bila dovoljna da broj zaraženih u Salima na Dugom otoku poraste toliko da su općinske vlasti bile priseljene zatvoriti i vrtić i školu.

Nakon rođendanske proslave u Salima broj zaraženih popeo se na 41. Zbog toga su zatvoreni i vrtić i škola u Salima i Božavi. Naime na proslavi su bile osobe zaražene koronavirusom, što je izazvalo velik porast broja novozaraženih u najvećem mjestu na Dugom otoku. U ponedjeljak su zabilježene 32 novozaražene osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 NEMA LABAVO Novi poredak: Njemačka svrstala jednu našu županiju pod rizično područje, druga proglašena sigurnom

''Sigurno se dio transmisije virusa dogodio zbog organizirane rođendanske proslave, no dio zaraženih nije bio na proslavi, već se zaraza pojavila i u obrazovnim ustanovama'', kazao je načelnik Općine Sali Zoran Morović, a prenosi Zadarski.hr.

Pročitajte i ovo Testiranje pacijenata na koronavirus - 1 Hrvatska iz minute u minutu Učenicima srednjih škola u Varaždinskoj i Osječko-baranjskoj županiji nastava se seli online: "Da pokušamo izravnati epidemiološku krivulju"

Pročitajte i ovo Pozornica na Zrću (Foto: Dnevnik.hr) NIje bilo osnova za zatvor Dvojica ugostitelja prijavljena zbog kršenja mjera, brzo su pušteni na slobodu

Još nije poznato, a pitanje je hoće li i biti, odakle se zaraza počela širiti, U Sale je stigao mobilni tim epidemiologa iz Zadra koji obavlja testiranja. Očekuje ih se i u utorak, kada bi trebali testirati korisnike Doma za starije i nemoćne, a načelnik je izrazio nadu da se u međuvremenu, dok se situacija sa širenjem virusa ne smiri, neće održavati ni mise.

''Na području Općine Sali došlo je do lokalne transmisije virusa, prije svega zbog nepoštivanja preporučenih protuepidemijskih mjera. Stožer Civilne zaštite Zadarske županije na molbu Stožera civilne zaštite općine Sali poslao je mobilni tim koji je testirao veći broj stanovnika sa sumnjom na infekciju koronavirusom te je ustanovljeno da je u dva dana 39 tamošnjih stanovnika pozitivno na COVID-19'', istaknuo je Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene