Drive-in testiranje na koronavirus - 2
Drive-in testiranje na koronavirus - 2 Foto: Matija Habljak/Pixsell

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini 128 osoba bilo je pozitivno na testiranju od koronavirusa, čime je porastao broj zaraženih u odnosu na nedjelju, kada je bilo 108 slučajeva.


Kako su izvijestili iz entitetskih zdravstvenih ustanova, u Federaciji BiH zabilježeno je 97 slučajeva oboljelih od COVID-19, a u Republici Srpskoj 31 osoba bila je pozitivna na virus SARS-CoV-19.

Vezani članci Koronavirus u školi, ilustracija Srezali joj tri plaće jer nije spriječila dvojicu učenika da si daju pet: "Opomenula sam ih, ali je baš tad naišla ravnateljica"" Noćni provod - 2 Splitska policija u subotu kontrolirala kafiće i klubove, obišli su ih 163 i provjerili drže li se mjera Stožera

Najveći broj novozaraženih je u Sarajevu - 44 osobe, slijedi Tuzla s 35 slučajeva. U bolnici u Sarajevu hospitalizirana je 21 osoba, sve su stabilno i nitko od njih nije na respiratoru.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj 31 osoba zaražena je koronavirusom, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravstvo. Najveći broj oboljelih je u Bileći sa 17 slučajeva.

Od ponedjeljka je u Federaciji BiH na snazi obveza nošenja maske i držanja distance u zatvorenim prostorima te se preporučuje smanjivanje broja okupljenih osoba.