Američki predsjednik Donald Trump
Američki predsjednik Donald Trump Foto: Afp

Trump je u Pennsylvaniji pristašama rekao kako je i 14-godišnji Barron prebolio infekciju koronavirusom te prepričao svoj razgovor s liječnikom.


Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako je njegov 14-godišnji sin Barron koronavirusom bio zaražen – 15 minuta.

Vezani članci Bar, ilustracija Ma ne, nema tu nikoga: Policiju uvjeravao da je zatvorio kafić pa u skladištu našli 13 gostiju. Među njima i 69-godišnjak Koronavirus u školi, ilustracija Srezali joj tri plaće jer nije spriječila dvojicu učenika da si daju pet: "Opomenula sam ih, ali je baš tad naišla ravnateljica""

Trumpov najnoviji biser mogli su čuti njegovi pristaše koji su se u ponedjeljak odazvali predizbornom skupu u Martinsburgu u saveznoj državi Pennsylvaniji.

"Naravno da je Barron imao COVID", rekao je Trump, koji je i sam bio pozitivan na koronavirus početkom listopada. Pozitivan nalaz imala je i njegova supruga Melania, a on se nekoliko dana liječio u bolnici.

U obraćanju okupljenima Trump je rekao kako njegov sin ima "mlad i snažan imunitet". Potom je prepričao razgovor s liječnikom koji mu je priopćio nalaz.

"Rekao sam: 'Doktore, što je s Barronom?' Odgovorio mi je da je pozitivan na testu. Nakon 15 minuta pitao sam kako je Barron, doktor je rekao: 'Gospodine, virus je nestao', prepričao je Trump i izazvao smijeh publike.

Anegdotu je ispričao vjerojatno kako bi potaknuo ponovno otvaranje škola i povratak učenika na nastavu, nakon što je je dio država još ostao neodlučan u vezi s povratkom u klupe zbog koronavirusa, piše Daily Mail.

Prema podacima Američke akademije pedijatara, u SAD-u su koronavirusom zaražene 792 tisuće djece, što je 11 posto od ukupnog broja zaraženih u toj zemlji.