Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus Foto: Afp

Majke bi trebale dojiti bebe čak i ako je potvrđeno da imaju koronavirus, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak.


"Na temelju dostupnih dokaza savjet WHO-a je da su dobrobiti dojenja veće od bilo kakvih potencijalnih rizika transmisije koronavirusa", rekao je na novinskoj konferenciji čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Vezani članci Testiranje na koronavirus - 3 Stižu izvješća lokalnih stožera: U jednoj županiji triput više novih slučajeva zaraze, loše vijesti i iz Dalmacije Koronavirus, ilustracija - 8 Stožer objavio najnovije brojke, nema preminulih: Jedna županija traži strože mjere, druga ih ukida

"Majke kod kojih se sumnja da imaju COVID-19, ili ga imaju, trebalo bi poticati da krenu ili nastave s dojenjem te da se ne odvajaju od svojih beba, osim ako je majci pretjerano loše", rekao je.

Tedros je naglasio da djeca imaju manji rizik od zaraze koronavirusom nego odrasli, ali imaju velik rizik od razvijanja bolesti i drugih stanja koje dojenje može spriječiti.