Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

počeo špancirfest

U Varaždinu ovih dana nema slobodnog kreveta: Doznajte kako se Špancirfest uspješno prilagodio epidemiološkim mjerama

Aktualno Galerija Jelena Toth - 2 Jelena Toth - 2 Foto: DNEVNIK.hr Jelena Toth - 1 Jelena Toth - 1 Foto: DNEVNIK.hr Karla Trstenjak Karla Trstenjak Foto: DNEVNIK.hr Špancirfest - 1 Špancirfest - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Špancirfest - 2 Galerija 1/7 >>
U Varaždinu od jutra traju različite radionice za djecu, glazbeni i kreativni program. Veselje i dobra atmosfera na svakom koraku. Večeras nastupaju Klapa Kambi i Goran Bare i Majke. Do kraja festivala održat će se ukupno 10 velikih koncerata. Tamo je reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak koja je razgovarala s direktoricom Turističke zajednice Jelenom Toth.

Reporterka Karla Trstenjak pitala je kako se Špancirfest prilagodio epidemiološkim mjerama.

Pročitajte i ovo Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio Slika nije dostupna Komentirao otkazivanje koncerta Nakon Karlovca, upitan Bajagin koncert na Špancirfestu: Branitelji ga ne žele ni u Varaždinu

Toth kaže da se Špancirfest održava na otvorenom na 35 hektara povijesne gradske jezgre pa su "imali idealne uvjete da organiziraju festival poštujući pritom sve propisane epidemiološke mjere".

"Velike koncerte održavamo na prostoru koji ima oko 7000 kvadrata i ulaz je dozvoljen isključivo uz COVID potvrde", kazala je direktorica te dodala kako su odigurali i punktove za brza antigenska testiranja kako ne bi zakinuli one koji nemaju COVID potvrde.

"Na prostoru Starog grada testiranje košta 60 kuna i nalaz se dobije za 15 minuta", kaže Toth te dodaje kako na prostoru vile Bedeković gdje se naplaćuje ulaz na koncerte u iznosu od 80 kuna, tesitanje je gratis, to jest, ulazi u cijenu ulaznice.

Što se tiče uličnih performera, kako bi izbjegli prevelika okupljanja, oni se kreću gradom.

U usporedbi s prošlim Špancirfestom koji se održao 2019. godine kad je Varaždin posjetilo 300.000 ljudi, Toth očekuje manju posjećenost, no s obzirom na pandemiju, ako ostvare pola od rezultata iz 2019. bit će zadovoljni. Kaže i kako su u Varaždinu svi kreveti popunjeni jer osim Špancirfesta u tijeku je i Europsko rukometno prvenstvo za kadete.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene