Obavijesti Video Pretražite Navigacija
epidemiolozi zabrinuti

U Sloveniji 19 novih slučajeva u 24 sata, zaraze i u domovima za starije: "Broj novozaraženih opet se povećao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U srijedu je potvrđeno da su u domu za starije i nemoćne sada već 24 zaražene osobe, od čega 15 štićenika, osam zaposlenika i jedan vanjski suradnik doma, dok su ostali koji su s njima bili u kontaktu u izolaciji i pod epidemiološkim nadzorom.

U Sloveniji je u posljednja 24 sata sa 1112 testova potvrđeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, devet više nego prethodni dan, objavila je u srijedu slovenska vlada, a slovenski epidemiolozi zabrinuti su zbog ponovnog širenja zaraze u domovima za starije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju dosta uvezenih slučajeva Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije Slika nije dostupna Neke mjere još na snazi Susjedi proglasili kraj epidemije: "Za nama je teška godina i pol, ali još nismo prošli kroz cilj"

"Broj novozaraženih opet se povećao, a nekoliko osoba još se dodatno provjerava", napisao je na svom profilu na Twitteru glasnogovornik slovenske vlade za koronavirus Jelko Kacin. Dodao je da će biti sazvan sastanak Nacionalnog instituta za javno zdravlje čim budu poznati konačni rezultati, kako bi se predstavila cjelovita epidemiološka situacija u državi.

S novim slučajevima potvrđenim u posljednja 24 sata broj ukupno otkrivenih zaraza u Sloveniji od početka epidemije povećao se na 1878, a aktivno je 266 slučajeva.

U protekla 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa broj umrlih i dalje ostaje 111.
Trenutno je u dvije COVID bolnice hospitalizirano 16 pacijenata s COVID-19, od kojih jedan treba intenzivno liječenje, objavilo je ministarstvo zdravstva.

Kako prenose slovenski mediji, slovenske epidemiologe brine ponovno širenje zaraza u domovima za starije, gdje je najosjetljivija populacija.
Tako je u srijedu potvrđeno da su u domu za starije i nemoćne sada već 24 zaražene osobe, od čega 15 štićenika, osam zaposlenika i jedan vanjski suradnik doma, dok su ostali koji su s njima bili u kontaktu u izolaciji i pod epidemiološkim nadzorom.

U Hrastniku je pak u domu za starije po posljednjim podacima zaraženo četvero zaposlenika i dvoje štićenika, a broj zaraženih u toj općini povećao se na ukupno 13.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene