Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pulmolog Saša Srića

''Mjere su zakašnjele, bojim se da će lockdown biti jedino rješenje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Mjere su zakašnjele, nisu na vrijeme donesene i bojim se da će u ovom trenutku lockdown biti jedino rješenje koje će nam preostati", rekao je pulmolog Saša Srića na N1.

Pulmolog Saša Srića smatra kako je broj testiranja premalen kako bismo imali realnu sliku te napomenuo kako nam antigensko testiranje može dati uvid u stanje, ali ono ne može zamijeniti PCR testiranje. ''Zdravstveni sustav je u ovom trenutku prekapacitiran, zdravstveni radnici daju svoj maksimum, ali je sustav pred najvećim izazovom u povijesti'', istaknuo je.

Srića očekuje još veće brojeve idućih dana unatoč pojačanim mjerama. Smatra da su mjere donesene prekasno te da njima nećemo moći zaustaviti brojku koja već ionako bukti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaže da su mjere preblage Pulmolog Saša Srića o prosvjedu protiv mjera: "Radimo u preteškim uvjetima, a vi se ismijavate sa svima nama"

"Uz dužno poštovanje naporima ministra Beroša, ne mogu se složiti da zdravstveni sustav nije ugrožen. On je u alarmantnoj, ako ne i u kritičnoj fazi", rekao je Srića za N1 te dodao da je Ivana Đikića trebalo uključiti u Vladin Znanstveni savjet.

''Bojim se da će nam lockdown u ovom trenutku biti jedino rješenje koje će nam preostati'', smatra Srića. ''Svaka brojka, pa čak i više od pet posto testiranih koji su pozitivni, govori da brojke izmiču kontroli, a kamoli ove koje imamo u nekim županijama od čak 25 posto. To ukazuje na veliki problem.''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene