Neki u državnim i javnim službama i dalje negoduju zbog obveznih COVID potvrda. Što na sve kažu sindikati?

Galerija Valentina Baus Iva Šušković - 2 Iva Šušković - 1 +0 Testiranje na koronavirus

Sindikati kažu da je danas bilo problema na terenu. ''Zvali su ih članovi i rekli da na nekim mjestima sustav provjera COVID potvrda ne funkcionira'', izvijestila je reporterka Valentina Baus u Vijestima Nove TV.

Iva Šušković, iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika kazala je da su aktivno u kontaktu sa zaposlenicima. ''Različite su informacije. U nekim službama su se pojavili problemi. Nije dovoljno odrađena priprema pa iz toga proizlazi i ovaj problem s testiranjem. Mislimo da i dalje sustav nije spreman'', pojasnila je Šušković.

Covid potvrda - 1 U Splitu prosvjednici ispred zgrada dijele letke na kojima pozivaju na otpor

Božo Petrov najavio referendum Most najavio referendum za ukidanje COVID potvrda: "Čvrsto stajemo u obranu ustavnih vrijednosti"

Dodaje da u nekim tijelima poslodavac nije sklopio ugovor s ustanovama gdje je ugovoreno testiranje. Neki ne pristaju na testiranje. ''Mi smo dali jasne upute da se ne izlažu nepotrebno i da ne nasjedaju na svakakve upute preko društvenih mreža i sumnjivih portala, a ukoliko dođe do sporova u radno-pravnom statusu će ih zastupati Sindikat'', zaključuje Šušković.

Više o obaveznim COVID potvrdama pogledajte u priloženom videu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju