Obavijesti Pretražite Navigacija
DVOSTRUKA MJERILA

Predsjednica Udruge pacijenata o cijepljenju preko reda i Stožeru: "Nitko im više ne vjeruje. Zgrožena sam"

Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata
Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata Foto: DNEVNIK.hr
Jasna Karačić iz Udruge za promicanje prava pacijenata komentirala je cijepljenja preko reda rektora Damira Borasa i predsjednika HGK Luke Burilovića, te slučaj majke Alemke Markotić koja se također cijepila.

Jasna Karačić iz Udruge za promicanje prava pacijenata izjavila je kako su neki, očito, iskoristili nepostojanje protokola, pa uz to i svoja poznanstva i veze za doći do cjepiva. "Ja uopće ne mogu vjerovati da se događa ovo čemu svjedočimo", izjavila je Karačić za N1. 

"Šokirana sam brojem upita građana, pacijenata koji me neprestano zovu, mobitel mi stalno zvoni, ne prestaje. Govorim najviše o onkološkim bolesnicima, kroničnim bolesnicima starije životne dobi, više od 75 godina, koji ne mogu doći do cjepiva.

"Vidimo dvostruka mjerila, dvostruke standarde, što je apsolutno nedopustivo", rekla je. "Zgrožena sam cijelom ovom situacijom i komunikacijom s javnosti. Građani trebaju čuti, jer su se zaista pokazali odgovorni, javnosti treba objasniti ovo što se dogodilo i zašto se dogodilo, kao i to zašto svjedočimo ovome što slušamo", rekla je dalje.

Na pitanje o ostavkama Alemke Markotić i Krunoslava Capaka kaže: 

"Vidimo da je izgubljeno povjerenje. Jednom kad se u kriznoj situaciji izgubi povjerenje, ono je nenadoknadivo", odgovorila je i potom objasnila zašto je to opasno:

"Nema više nijedne osobe koja sada može vjerovati ovim osobama. A to je opasna situacija, jer dovodi u pitanje opću sigurnost i zdravlje građana. Kako sada nastaviti dalje, slijediti mjere, ako građani više nemaju u njih povjerenja?", postavila je pitanje.

"Iz ovih primjera smo vidjeli da gotovo niti nema dobre strategije cijepljenja. Liječnici opće medicine bačeni su u vatru da se nose sami kako tko zna. To nije bilo u redu niti prema njima", ustvrdila je Karačić i dodala: "Pacijenti zovu, traže svoju dozu, s pravom zovu…I ja bih sama htjela cjepivo, zaštititi svoju majku i svog oca, a ne mogu. I zato me boili kad vidim kako se na određenim mjestima dolazi do cjepiva", napomenula je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene