Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere protiv koronavirusa

Potpredsjednik kineskog Crvenog križa oštro po Talijanima: "Razmišljate li vi uopće? Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji je od koronavirusa umrlo više ljudi nego u Kini. Sun Shuopeng potpredsjednik Crvenog križa Kine posjetio je Milano gdje se razočarao mjerama koje Talijani poduzimaju u borbi protiv koronavirusa.

Potpredsjednik Crvenog križa Kine u posjetu je Milanu gdje je analizirao situaciju te održao konferenciju za novinare i oštro kritizirao Talijane i njihove mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ništa ne prepuštaju slučaju Strože mjere protiv korone stupile na snagu: Samo cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID mogu u restorane, kino, klubove... Procijepljenost u Italiji TKO JE U PRAVU? Usporedili smo antikorona pravila u Italiji i Hrvatskoj: Oni se ponose najrigoroznijim mjerama, mi s najblažima

"Ne znam mislite li vi uopće... Sada morate zaustaviti vrijeme! Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv koronavirusa", poručio je Sun Shuopeng.

"Odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi biste trebali ostati kod kuće, ljudski životi su najbitniji", rekao je Shuopeng i dodao kako su Talijani vrlo ležerno shvatili karantenu.

 

 

"Situacija u Lombardiji trenutačno je slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Wuhanu, epicentru koronavirusa. U Wuhanu, koji je mjesec dana bio u strogoj karanteni, napokon se bilježi trend pada broja zaraženih koronavirusa", kazao je Shuopeng, morate djelovati, odmah i sad, poručio je kineski predstavnik Crvenog križa.

Inače, Italija je prestigla Kinu u kojoj je preminulo 3248 ljudi. U jednom danu u Italiji je umrlo 627 ljudi, najviše od početka epidemije, a ta zemlja sad broji 4032 mrtvih.

Talijanske vlasti prošli su tjedan naredile zatvaranje restorana, kafića i većine dućana do 25. ožujka. S radom su prestale i škole i sveučilišta, a građanima je poručeno da do 3. travnja izlaze samo kad to doista moraju.

Lombardija, središte epidemije, objavila je da će uskoro na ulice poslati stotinu vojnika koji će pomagati policiji u kontroli provedbe zaštitnih mjera. Ta regija je pozvala vlasti u Rimu da usvoje nove mjere koje će zadržati Talijane kod kuće.

Sjeverna regija Veneto zatvorila je parkove i građanima poručila da ne smiju više u šetnje, dok je susjedna Emilia-Romagna zabranila trčanje i vožnju biciklima, poručivši građanima da ostanu kod kuće kako bi se spriječile nove infekcije. (M.R./Hina)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene