Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa ne prepuštaju slučaju

Strože mjere protiv korone stupile na snagu: Samo cijepljeni i oni koji su preboljeli COVID mogu u restorane, kino, klubove...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji su u ponedjeljak stupile na snagu strože mjere protiv koronavirusa, koje će isključiti necijepljene osobe iz mnogih javnih aktivnosti, pa one neće moći koristiti ni javni prijevoz bez COVID potvrda.

Od ponedjeljka samo oni koji su se cijepili ili preboljeli COVID-19 mogu jesti u restoranima, ići u kino, izlaziti u klubove i gledati nogometne utakmice na stadionima.

Vlada premijera Marija Draghija donijela je nova pravila krajem studenog, a ostat će na snazi do 15. siječnja.

Pravila se odnose i na korištenje javnog prijevoza i boravak u hotelima. Primjerice, do sada su putnici koji putuju vlakom na duljoj relaciji morali pokazati da su se cijepili, preboljeli COVID-19 ili da imaju negativan test na koronavirus.

Pročitajte i ovo Ivo Ivić KARTA HZJZ-A Najbolji i najgori! Ovaj grad je najlošiji po procijepljenosti: "Neukost je jedan od velikih problema"

Od ponedjeljka će zelena potvrda biti potrebna za vožnju podzemnom željeznicom, autobusima i vlakovima u međugradskom prijevozu.

Mjere se ne odnose na djecu mlađu od 12 godina jer se ona još ne mogu cijepiti. No, prema vladinim planovima, mogla bi se početi cijepiti od 16. prosinca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama na ulicama VIDEO Prosvjedi se oteli kontroli i postali nasilni: S crnim kapuljačama kamenjem na policiju, nisu im ostali dužni

Talijanski medicinski regulator već je odobrio cjepivo Pfizer/BioNTecha u manjoj količini za djecu od pet do 11 godina.

Od 15. prosinca počet će obvezno cijepljenje školskog osoblja, policajaca i vojnika. Cijepljenje djelatnika u zdravstvenom sektoru obvezno je od travnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene