Obavijesti Video Pretražite Navigacija
koja su ograničenja

Planirate otputovati u neku europsku zemlju? Pogledajte koje su mjere na snazi za građane Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski glasnogovornik Jelko Kacin danas je najavio nove mjere za putnike koji u Sloveniju ulaze iz Hrvatske. Kazao je kako se Vlada ne žuri te će ih objaviti u četvrtak. Ako se namjeravate ovih dana uputiti na putovanje, u nastavku donosimo najsvježiji pregled ograničenja pri ulasku u zemlje Europske unije.

Ako danas krećete na put ili tek planirate krenuti, pročitajte koja ograničenja vrijede za građane Hrvatske u pojedinim zemljama Europske unije. Napominjemo da je popis ažuriran s današnjim datumom (18. kolovoza),

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska iz minute u minutu Trećina od 341 novog slučaja potvrđena je u samo jednom gradu. Preminula su trojica muškaraca, najmlađi je imao 37 godina Koronavirus u Hrvatskoj - 6 Preminule dvije osobe Danas imamo manje od 50 novih slučajeva. U jednoj županiji testirali više od 2000 ljudi - svi su negativni na koronu

Austrija

Potreban je negativan test na COVID-19 ne stariji od 72 sata ili testiranje u roku od 48 sati pri čemu osoba mora u samoizolaciju do objave testa.

Belgija

Hrvatska je u cjelini na zelenom popisu zemalja, ali postoje ograničenja za pojedine dijelove: na narančastom popisu koji preporučuje 14-dnevnu izolaciju su Vukovarsko-srijemska županija, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Splitsko-dalmatinska županije te Grad Zagreb.

Bugarska

Nema ograničenja.

Cipar

Potreban je negativan PCR test na COVID-19, ne stariji od 72 h.

Češka

Nema ograničenja.

Danska

Nema ograničenja.

Estonija

Potrebna je 14-dnevna izolacija.

Finska

Za ulazak u Finsku potrebno je imati opravdane razloge, a nakon ulaska preporuča se 14 dnevna samoizolacija.

Francuska

Nema ograničenja.

Njemačka

Nema ograničenja.

Grčka

Svi putnici koji u Grčku ulaze kopnenim putem moraju po dolasku predočiti negativan PCR test na COVID-19, ne stariji od 72 sata. Putnici koji dolaze zračnim putem ne moraju predočiti negativan test, osim ako ne dolaze iz zračnih luka koje se nalaze u Bugarskoj, Rumunjskoj, Belgiji, Češkoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Švedskoj, na Malti ili u Izraelu.

Mađarska

Nema ograničenja.

Island

Od 19. kolovoza 2020. svi putnici koji dolaze na Island mogu birati između 14-dnevne samoizolacije ili dvostrukog postupka testiranja zajedno sa samoizolacijom u trajanju od 5-6 dana (Prvi test po ulasku na Island plaća putnik, potom boravi u samoizolaciji 5-6 dana te ponavlja testiranje. Za drugo testiranje putnik ne plaća troškove). Prije planiranog putovanja na Island potrebna je registracija putem linka: www.covid.is/english.

Irska

Restrikcija kretanja narednih 14 dana nakon ulaska na teritorij Irske te obveza ispunjavanja obrasca javno zdravstvenog putničkog lokatora.

Italija

Ulazak na teritorij Italije uz potvrdu testa COVID-19 ne starijeg od 72 sata ili obveza testiranja u roku 48 sati pri čemu osoba mora u samoizolaciju do objave testa.

Latvija

Potrebna je 14-dnevna samoizolacija.

Litva

Potrebna je 14-dnevna samoizolacija.

Luxemburg

Nema ograničenja.

Malta

Nema ograničenja.

Nizozemska

Hrvatska se nalazi na narančastoj listi te se putovanja preporučuju samo u nužnim slučajevima, a po povratku preporuča se 14-dnevna samoizolacija.

Norveška

Hrvatska se nalazi na tzv. “crvenoj listi”. Obvezna karantena u trajanju od 10 dana.

Poljska

Nema ograničenja.

Portugal

Nema ograničenja, osim za područja Azora i Madeire, za koje treba imati negativan test na COVID-19 ne stariji od 72h. U slučaju da putnici nisu napravili test prije puta, dužni su ga napraviti na aerodromu odmah nakon slijetanja te biti u samoizolaciji dok čekaju rezultate.

Rumunjska

Nema ograničenja.

Slovačka

Nema ograničenja.

Slovenija

Hrvatska se od 4.7. nalazi na tzv. žutoj listi, tj. hrvatski državljani po ulasku u Sloveniju moraju u obaveznu karantenu u trajanju od 14 dana ako nisu pod jednim od izuzeća (iz ovog režima izuzeti su prekogranični radni dnevni migranti, tjedni migranti koji rade u EU, osobe koje obavljaju prijevoz itd.)

Španjolska

Nema ograničenja, potrebno je samo ispuniti formular s osobnim podacima. U zemlji je obavezno nošenje zaštitne maske na javnim mjestima za sve ljude iznad 6 godina starosti.

Švedska

Nema ograničenja.

Švicarska

Nema ograničenja.

Velika Britanija

Hrvatska je na popisu država koje su oslobođene od obveze 14-dnevne karantene po ulasku u UK. Od državljana RH se traži da prije ulaska u UK ispune online obrazac s osobnim podacima. Ne postoje nikakvi dodatni uvjeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene