S jednog od prošlih Karlovačkih cenera
S jednog od prošlih Karlovačkih cenera Foto: Dominik Grguric/PIXSELL

Karlovački Stožer Civilne zaštite je dva sata prije zakazanog početka međunarodne atletske ulične utrke "Heineken 0.0 Karlovački cener", s tisuću sudionika, izdao preporuku o otkazivanju, ali organizatori preporuku nisu uvažili.


U 15 sati organizatori su poslali medijima obavijest da će se elitna, glavna i štafetna utrka Karlovačkog cenera večeras održati prema planu, unatoč mogućoj kiši. Dva sata kasnije Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca izdao je preporuku o otkazivanju te manifestacije, ali i ostalih u sklopu Zvjezdanog ljeta u povodu Dana grada (13. srpnja) zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

Vezani članci Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine'' Andrej Plenković Plenković uputio apel: "Minuta je dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život, a to je i put prema ublažavanju mjera"

Direktor utrke Robert Franjković rekao je Hini da će oni utrku unatoč preporukama održati. "Kako da ju otkažemo pred sam početak, i zašto", upitao se.

"Nema razloga da se utrka otkazuje jer smo sve pripreme odradili po protuepidemijskim uvjetima, imamo sve dozvole i svi su trkači o svemu upoznati, tako da će sve proći u najboljem redu", rekao je Franjković.