Stožer civilne zaštite Istarske županije
Stožer civilne zaštite Istarske županije Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Istarska županija objavila je video kao podsjetnik na uspješnu borbu s koronavirusom. U videu zahvaljuju članovima županijskog Stožera civilne zaštite, ali i svim građanima koji su se pridržavali strogih mjera i uputa Stožera.


Jedna od prvih hrvatskih županija koja se našla na udaru epidemije koronavirusa bila je Istarska županija. Osim što je prva započela borbu protiv zaraze, Istarska županija postala je i prva korona free regija u Hrvatskoj.

Vezani članci Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a Stožer ni danas nije objavio stvarni broj zaraženih u protekla 24 sata. Nakon Istre zapelo na novoj županiji Radovan Višković Premijer Republike Srpske i zastupnik u Narodnoj skupštini pozitivni na koronavirus: "Virus je svuda oko nas, čuvajte se svi"

Kao znak zahvale članovima Stožera civilne zaštite na njihovu doprinosu u suzbijanju širenja zaraze te građanima koji su pridržavali svih propisanih uputa i mjera, na YouTubeu kanalu Istarske županije objavljen je video koji podsjeća na nekoliko teških mjeseca koji su sada iza stanovnika Istre.

''Upravo je videouradak podsjetnik na protekla dva teška mjeseca iz kojih je Istra zahvaljujući zajedništvu i dobro organiziranom sustavu izašla kao pobjednik'', poručuju iz Županije.

U videu se tako mogu vidjeti posebno važne izjave članova Stožera, kao što je ona s početka epidemije kada su građanima poručili da svoje živote moraju ''pauzirati'' na neko vrijeme. Objava podsjeća i na to kako su se građani nosili s novim načinom života – pjesmom, plesom i smijehom.