Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGRANIČENJA ZBOG EPIDEMIJE

Njemački stručnjaci o turističkoj sezoni: Bit će potpuno drugačija, ali svoju šansu bi mogla dobiti - Hrvatska

Turizam i koronavirus - 1
Turizam i koronavirus - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Iz TUI-ja, najvećeg europskog turoperatora, daju signale kako su spremni za organiziranje putovanja čim dobiju zeleno svjetlo. Pritom će u prednosti biti one zemlje koje su blizu njemačkom tržištu.

Predsjednik Saveza njemačkih turoperatora Norbert Fiebig kazao je za Tagesspiegel da će ovo turističko ljeto zasigurno biti potpuno drugačije. Predvidio je i da će mnogi, ako bude popuštanja mjera koje ograničavaju putovanja, ovo ljeto provesti u nekom od njemačkih turističkih središta, a ako se bude moglo putovati preko granica, cilj će biti europske zemlje.

Pročitajte i ovo Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona" Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

Od toga bi mogla profitirati i Hrvatska, koja je samo nekoliko sati vožnje udaljena od južne Njemačke. I iz TUI-ja, najvećeg europskog turoperatora, daju signale kako su spremni za organiziranje putovanja čim zemlje daju zeleno svjetlo. "TUI trenutno vodi razgovore s vladama mnogih turističkih zemalja koje se pripremaju na vrijeme nakon pandemije kako bi se gosti mogli vratiti što prije", priopćili su iz TUI-ja na upit agencije AFP.

"Naravno da ćemo, čim se promijene okolnosti, omogućiti putovanja. Ali, ja mogu ukinuti upozorenja jedino ako sam siguran da će se građani moći redovitim putem opet vratiti u Njemačku", rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas. Zemlje na Sredozemlju, kao što je Hrvatska, zbog svoje blizine ne spadaju u kategoriju zemalja u kojima se mora organizirati povratak izvanrednim letovima, što je dodatni pozitivni aspekt koji govori u prilog Hrvatskoj, donosi Deutsche Welle.

Norbert Kunz iz Njemačkog turističkog saveza smatra da turistička branša sigurno u puni pogon neće doći ove godine nego tek na ljeto sljedeće godine. Isto vjeruju i u Španjolskoj, gdje je vlada turističkim radnicima poručila da će branša, ako uopće, tek krajem godine može računati s aktiviranjem potražnje. No Kunz je dugoročno optimističan: "Čežnja građana za putovanjima u inozemstvo će i dalje postojati. To nije upitno".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene