Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BILJEŽE DOBRE REZULTATE

Načelnik istarskog Stožera: ''Mi idemo prema turističkoj sezoni...''

Aktualno Galerija Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 1 Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 3 Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 2 Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lina Dollar razgovarala je s Dinom Kozlevcem - 4 Galerija 1/4 >>
Istarski Stožer zahtjeva da svaka županija ponaosob donosi odluke o uvođenju ili ublažavanju epidemioloških mjera. Svakodnevno komuniciraju s Nacionalnim stožerom te se nadaju da će uskoro moći sami za svoju županiju donositi nove odluke.

Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac istaknuo je da je komunikacija između županijskog i Nacionalnog stožera vrlo kvalitetna i redovita. Očekuju da će u sljedećim danima pronaći kompromis između zahtjeva.

Naime, Istarska županija želi samostalnost pri odlučivanju o uvođenju epidemioloških mjera. Epidemiološka situacija u županiji je dobra i Kozlevac naglašava da prate situaciju i da epidemiolozi svaki dan prate situaciju i znaju gdje se nalaze potencijalna žarišta.

Rekao je da nije usporediva odluka da se dopusti sportska aktivnost i fizički odlazak u škole i obrazovne ustanove. ''Mi nismo ni u jednom trenutku bili za nikakvo naglo otvaranje mjera, nego vodimo računa da rezultat koji smo postigli utvrdimo i poboljšamo'', rekao je Dino Kozlevac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USKORO RESTRIKCIJE ZA PUTNIKE Njemački ministar na udaru kritika zbog nestašice cjepiva: ''Potrajat će još najmanje deset teških tjedana''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najskuplja zabava Pogledajte snimku otkrivanja ilegalnog noćnog kluba u Zagrebu: Nisu se nosile maske, pronađen je i pištolj...

I dalje će ustrajati u tome da Istarska županija sama za sebe donosi nove odluke o popuštanju ili uvođenju novih mjera, zahtjeva da se procjenjuje sigurnost svake županije posebno te govori da je Istri vrlo važna nadolazeća turistička sezona.

''Mi idemo prema turističkoj sezoni, tu dolazi drugi, treći mjesec i to će biti jedan od kriterija'', naglasio je.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.
Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene