Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali dopis Stožeru i Vladi

Istarski stožer zahtijeva da s početkom veljače sami donose odluke o mjerama

Iz Stožera civilne zaštite Istarske županije Vladi i Nacionalnom stožeru poslali su dopis u kojemu traže da od 1. veljače sami donose odluke o mjerama za svoju županiju. Također traže i da se već sada ukine zabrana rada teretana, fitness-centara i drugih sportskih i rekreacijskih centara.

Priopćenje Stožera Istarske županije prenosimo u cijelosti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog situacije u okruženju Imaju 20 novih slučajeva, Stožer odmah reagirao: Stanovnike svoje županije pozvali da ne putuju, apeliraju i na zdravstvene djelatnike Slika nije dostupna DETALJAN VODIČ Od danas na snazi nova pravila: Donosimo tko, gdje i na koji način mora nositi masku za lice ili medicinsku masku

"Stožer civilne zaštite Istarske županije uputio je zahtjev Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, radi donošenja Odluke o opuštanju epidemioloških mjera iz točke III., alineja 10. – Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja: - Obustava rada teretana, fitness-centara te sportskih i rekreacijskih centara.

Stožer civilne zaštite Istarske županije zahtijeva od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske – donošenje Odluke koja će omogućiti rad teretana, fitness-centara te sportskih i rekreacijskih centara, te treniranje sportaša pojedinaca u individualnim sportovima (pojedinačnim), na otvorenom prostoru, na području Istarske županije.

Stožer civilne zaštite Istarske županije zahtjeva od Vlade Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da nakon 1. veljače 2021. godine dopusti županijskom Stožeru CZ donošenje odluka o mogućim opuštanjima i mogućim strožim mjerama sukladno epidemiološkim procjenama na području Istarske županije", stoji u priopćenju. 

Načelnik Stožera Dino Kozlevac rekao kako vjeruje da će se o ovim zahtjevima raspravljati na sastanku u nedjelju. 

"Pritisak je velik, mi u Istri i dalje bilježimo pozitivne trendove, već više od mjesec dana brojke su u laganom, silaznom padu. Sve nam to daje optimizam da gledamo vedrije na cjelokupnu situaciju", rekao je za Hinu Dino Kozlevac. Pozvao je građane da neovisno o povoljnoj epidemiološkoj situaciji i dalje budu odgovorni i disciplinirani.

"Očekujem da će se uvažiti naš prijedlog da se neke mjere ipak olakšaju. Mi bismo u veljači i ožujku trebali ući u zelenu zonu kako bismo mogli planirati Uskrs i iduću turističku sezonu te otvoriti djelatnosti i početi živjeti po modelu staro normalno", poručio je Kozlevac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene