Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra epidemiološka slika

Istarski stožer od Nacionalnog traži popuštanje mjera: ''Radilo bi se o postupnom otvaranju''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite Istarske županije od Nacionalnog stožera tražio je popuštanje mjera za to područje zbog dobre epidemiološke slike.

Istarska županija u posljednje vrijeme ima povoljnu epidemiološku sliku. Zbog toga je od Nacionalnog stožera tražila popuštanje mjera.

Traži da se od ponedjeljka otvore teretane te sportski i rekreacijski centri. ''Čuli smo najavu mjera da će se omogućiti kava za van u svim objektima, što podržavamo. Želimo da se u veljači razmotre olakšavanja mjera po djelatnostima kako se to procijeni'', otkrio je načelnik Stožera Dino Kozlevac. Odluka o početku nastave očekuje se tijekom današnjeg dana ili sutrašnjeg jutra.

''U ovom trenutku prema kriterijima EU-a naša županija ulazi u narančasto područje'', rekao je na konferenciji za medije ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović.

Postupno otvaranje

Istarski župan Fabrizio Radin kazao je da je Istra danas ''u mogućnosti pristupiti opreznom popuštanju mjera i predlaganju otvaranja školskih i društvenih aktivnosti''.

''Radilo bi se o postupnom otvaranju jer smo svjesni da epidemija nije zaustavljena i da virus nije pobijeđen. Epidemiološka situacija  dopušta nam postupno popuštanje mjera'', rekao je.

Na području te županije dosad je procijepljeno oko 2400 osoba, među kojima ih je 500-tinjak primilo drugu dozu. ''Kad smo vidjeli da će biti problema s distribucijom cjepiva, dio doza smo prenamijenili da budu druge doze. Osobe koje ovog tjedna trebaju dobiti drugu dozu nju će i dobiti'', kazao je.

''Ovo što smo u mjesec dana uspjeli smanjiti incidenciju daje pozitivan obol svemu'', poručio je Stojanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 857 novih slučajeva u hrvatskoj Jedna županija vraća sve učenike osnovnih škola i maturante u škole u drugom polugodištu

Dino Kozlevac istaknuo je da je do dobre epidemiološke slike došlo zahvaljujući građanima. ''Hvala im i ja im se klanjam do poda'', kaže.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić otkrio je ključ istarskog uspjeha. ''Struka na prvom mjestu, a politika na drugom'', rekao je i Nacionalnom stožeru poručio da sluša struku. ''Pokazali smo da se znamo boriti s epidemijom'', poručio je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene