Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Online esej

Maturanti se mogu prijaviti za pisanje probnog eseja iz hrvatskog jezika, ministrica objavila vijest koja će ih razveseliti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) otvorilo je u ponedjeljak prijave za pisanje probnog online eseja iz hrvatskog jezika, koje će se održati u utorak 12. svibnja na virtualnoj platformi Loomen.

Prijave za pisanje probnog online eseja otvorene su od 4. do 7. svibnja putem ovog linka, a sudjelovanje u pisanju eseja nakon prijave je obvezno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ZLONAMJERNE INFORMACIJE" Kruži e-mail da će se svi zaposleni u obrazovnom sustavu morati testirati na koronu, o svemu se oglasilo i Ministarstvo obrazovanja Slika nije dostupna Ljetni rok Objavljene preporuke za pisanje državne mature: U jednom danu održava se jedan ispit ili dio ispita

Probni online esej pisat će se na platformi Loomen u utorak 12. svibnja, s početkom u 10 sati, a rezultati probnog eseja pomoći će učenicima u pripremi za državnu maturu.

Iz Ministarstva podsjećaju da će se obvezni predmeti polagati od 8. do 29. lipnja.

''Maturanti su nam prva briga''

Ministarstvo je projekt pisanja probnog eseja iz Hrvatskog jezika pokrenulo u suradnji s CARNET-om i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Ciljevi projekta su omogućavanje maturantima gimnazija i četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih škola da prije pisanja ispita državne mature dobiju povratne informacije o uspješnosti pisanja eseja te ispitivanje tehnoloških mogućnosti online pisanja ispita državne mature.

"Maturanti su nam u ovoj izvanrednoj situaciji prva briga te je niz aktivnosti bio usmjeren upravo njima. U suradnji s RTL televizijom pokrenuli smo pripreme za maturu koje su dostupne subotom na programu RTL 2, a NCVVO je pokrenuo digitalne sadržaje U centru mature na kojima se mogu naći savjeti za pripremu mature i zadaci za rješavanje. Dodatno, odlučili smo da gradivo drugog polugodišta neće ulaziti u ispite državne mature", istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene