Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pritvoren zbog prekršaja

Ministarstvo potvrdilo: "Zaražen zatvorenik u Remetincu, testiraju se svi koji su s njim bili u kontaktu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je u zagrebačkom zatvoru Remetinec jedan zatvorenik pozitivan na koronavirus.

Prekršajno kažnjeni zatvorenik u Zatvoru u Zagrebu nalazi se od srijede, 24. lipnja 2020. godine radi prekršajnog zadržavanja u trajanju od osam dana, po rješenju Općinskog suda u Novom Zagrebu, Stalna služba u Samoboru, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte i ovo Prosvjed djelatnika Hitne pomoći ispred Remetinca Upalili sirene Djelatnici hitne ispred Remetinca: Naš Mario ovo nije zaslužio. 27 godina pomaže spašavati živote Hitna pomoć Podrška kolegi Vozači hitne idu pred Remetinec. Kolegama koji ne mogu s njima poručili: "Upalite sirene na 30 sekundi za 30 dana zatvora"

U priopćenju pojašnjavaju da, prema protokolu zaprimanja, osoba lišena slobode koja dolazi izvan zatvorskog sustava u Zatvor u Zagrebu zaprima se i smješta u sobu za izolaciju te se prema potrebi uzima bris i dostavlja na testiranje u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". "Prilikom prijama navedeni prekršajni kažnjenik nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a službenici koji su sudjelovali u postupku zaprimanja koristili su svu zaštitnu opremu", stoji u priopćenju.

Nakon što se saznalo da je zatvorenik pozitivan sve su osobe koje su bile s njim u kontaktu jučer i danas testirane. "Za sada niti jedna osoba lišena slobode ni službenik Zatvora u Zagrebu nemaju povišenu tjelesnu temperaturu, niti druge simptome razvoja bolesti COVID-19", obavještava Ministarstvo.

U ostalim kaznenim tijelima nije zabilježena bolest COVID-19 ni kod osoba lišenih slobode niti kod službenika i namještenika kaznenih tijela te Uprava za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa nastavlja sa svakodnevnim praćenjem epidemioloških pokazatelja o riziku od bolesti uzrokovane novim koronavirusom, ali i s poduzimanjem odgovarajućih mjera, u svrhu pravovremenog otkrića eventualnog nastanka bolesti i sprječavanja njenog daljnjeg širenja kako bi se zaštitilo zdravlje svih osoba lišenih slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene