Obavijesti Video Pretražite Navigacija
model C moguć i za Zagreb

Fuchs o mjerama za održavanje nastave: "Praznici se neće produžiti. U ponedjeljak bi pola županija moglo biti na modelu C"

Nakon što je premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici Vlade najavio kako će Stožer civilne zaštite sutra detaljnije govoriti o mjerama vezanima za održavanje nastave, detalje je donio resorni ministar Radovan Fuchs.

"U ponedjeljak bi pola županija moglo biti na modelu C. Pratit ćemo situaciju i vidjeti hoće li se nakon uskršnjih praznika situacija mijenjati", rekao je Fuchs. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Radovan Fuchs UBLAŽAVANJE MJERA Fuchs o novostima za djecu: ''Mislimo da je to veliko olakšanje za roditelje i rad u vrtićima''

Kad je riječ o Zagrebu, ako bi brojevi ostali na ovoj razini, i učenici u njemu mogli bi nastavu pohađati online. 

"Pokušavamo cijelo vrijeme nastavu održati uživo koliko god je dulje moguće, a da ne ugrozimo situaciju", rekao je ministar. 

Poručio je kako ne bi bilo u redu da se inzistira na nastavi uživo za županije s velikim brojem zaraženih poput Primorsko-goranske.

Rekao je i kako se praznici neće produžiti

"Maturanti ostaju u školama. Djeca od 1. do 4 razreda i maturanti idu i dalje u škole", rekao je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene