COVID odjel, ilustracija
COVID odjel, ilustracija Foto: Emica Elvedji

U riječkom KBC-u u odjelu ginekologije i porodništva u nedjelju je zabilježena jedna pozitivna osoba na koronavirus.


Unatoč svim mjerama zaštite bolničkog sustava od zaraze koronavirusom, COVID-19 je probio na gastroenterologiju riječkog KBC-a. U nedjelju je PCR-testom ustanovljena jedna pacijentica pozitivna na COVID-19 u KBC Rijeka na odjelu za ginekologiju i porodništvo. Testirane su i dvije pacijentice smještene u istoj sobi, koje su na testiranju bile negativne.

Pozitivna pacijentica zasad nema simptome koronavirusa, a odmah po primitku nalaza testiranja premještena je na COVID-odjel. Zbog pojave virusa sve osoblje Klinike za ginekologiju i porodništvo je PCR-om žurno testirano i svi djelatnici su negativni.

''Do sada je u KBC-u Rijeka bilo nekoliko izoliranih slučajeva u kojima smo otkrili COVID-pozitivne hospitalizirane bolesnike, a koji su pri prijemu imali negativan PCR test, no promptnom reakcijom uspješno su spriječena značajnija širenja infekcije unutar ustanove'', kazali su iz riječkog KBC-a za Novi list.

Davor Božinović Božinović o široj uporabi COVID potvrda i novim mjerama: "Slijede veće kontrole nošenja maski, školarcima moguća još dva slobodna dana..."

Ministar Aladrović pozitivan na koronavirus Ministar Aladrović pozitivan na koronavirus: "Nastavljam s poslom od kuće"

Nastavljaju provoditi, kako kažu, najstrože preventivne mjere u svim segmentima kliničkog rada, kako u dijelu koji se odnosi na bolesnike, tako i u dijelu koji obuhvaća zaposlenike.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju