KBC Rijeka, ilustracija
KBC Rijeka, ilustracija Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Nakon pisanja nekih medija da je u KBC-u Rijeka preminuo čovjek koji je bio cijepljen sa dvije doze cjepiva, i to nakon dolaska u bolnicu, iz bolnice su objavili kako je spomenuti muškarac preminuo još prije više od mjesec dana.


KBC Rijeka u subotu je opovrgnuo pisanje više medija vezano uz preminulog 76-godišnjeg pacijenta, poručivši da je na liječenje primljen u kolovozu i preminuo 4. rujna, odnosno da nije riječ o jednom od pacijenata koji su se ovog tjedna zarazili na Odjelu gastroenterologije.

Vezani članci Darivanje krvi - 1 Nestašica u riječkom KBC-u, pozivaju se darivatelji da hitno daju krv Provjereno: Antonija Baričević - 1 Još jedan slučaj smrti od korone na hematologiji: "Izbjegavali smo izlaske, djeca rođendane. A tamo gdje je trebao biti najsigurniji..."

"Povodom informacije koja se danas, 16. listopada, pojavila u više medija da je u KBC-u Rijeka umro 76-godišnji pacijent koji je bio cijepljen s dvije doze te 'negativan' pri prijemu, a naknadno se zarazio koronom, KBC Rijeka poručuje da nije riječ o pacijentu koji se ovog tjedna zarazio na Odjelu gastroenterologije.

Riječ je o pacijentu koji je primljen zbog liječenja karotidnih arterija u kolovozu na Klinici za neurologiju, a koji je preminuo 4. rujna", stoji u priopćenju Ravnateljstva bolnice.

Na Odjelu gastroenterologije KBC-a ovog tjedna su bolešću Covid-19 zaražena 24 pacijenata i, ističe se u priopćenju, pravovremeno su preseljeni na Covid-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb. Svi su ti pacijenti stabilno, a primjenom epidemioloških mjera onemogućeno je daljnje širenje virusa, naglašava Ravnateljstvo.

Testirani su i svi djelatnici na odjelu, pri čemu je naknadno zabilježen jedan liječnik pozitivan na Covid-19, dvije medicinske sestre koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima te jedna nemedicinska djelatnica.

KBC procjenjuje da je virus na odjel unesen putem pacijenta kod kojeg je u razdoblju inkubacije došlo do razvoja infekcije jer, kako navode, "nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze".

"KBC Rijeka od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora covid-infekcije te prilikom prijama sve pacijente podvrgava PCR testiranju", naglašavaju iz Ravnateljstva bolnice u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju