Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rast broja zaraženih

Kod njih nema šale, nakon 80 slučajeva zaraze delta varijantom cijeli grad ide u dvotjednu karantenu: "Ako ćemo to provoditi, učinimo to kako treba"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U cijelom australskom gradu Sydneyu uvedena je dvotjedna karantena nakon porasta broja novozaraženih koronavirusom, javlja u subotu BBC.

 Više od milijun ljudi u središnjim i istočnim dijelovima grada već je bilo pod ograničenjima, nakon skoka u broju zaraženih.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Zatvaranje sada obuhvaća cijeli grad i neka okolna područja, a produljeno je s jednog na dva tjedna.

U gradu je proteklih dana potvrđeno više od 80 slučajeva visokozarazne delta varijante virusa.

Premijerka Novog Južno Walesa Gladys Berejiklian rekla je da će građani u cijelom Sydneyu s okolnim područjima Blue Mountains, Central Coast i Wollongong morati ostati u svojim domovima do 9. srpnja, čime je obuhvaćeno oko 5 milijuna stanovnika.

"Kada je riječ o zaraznoj varijanti poput delte, trodnevno zatvaranje ništa ne znači - ako ćemo to provoditi, učinimo to kako treba", rekla je.

"Moramo se pripremiti za mogući veliki broj slučajeva sljedećih dana", upozorila je Berejiklian.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene