Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bilo ju je strah

Katja (49) se dugo nije željela cijepiti protiv koronavirusa, onda joj je liječnik dao ponudu koju nije mogla odbiti

Cjepivo
Cjepivo Foto: DNEVNIK.hr
Nijemica (49) koja se nije željela cijepiti protiv koronavirusa zbog straha od lijekova za tamošnje medije ispričala je zbog čega se predomislila.

"Nije me nagovarao na cjepivo, nije rekao da se moram cijepiti kako bih se zaštitila protiv korone. Objasnio mi je kako tromboza u pravilu ne dolazi iznenada, kao ni upala srčanog mišića. Kad je vidio koliko me je strah, liječnik mi je rekao: Ako želite, svaki dan nakon cijepljenja možete doći u ordinaciju. Izvadit ću vam krvi i provjeriti određene vrijednosti. Tu ponudu nisam mogla odbiti. Cijepljenje je rizik ali se može spriječiti", rekla je 49-godišnja Katja koja rijetko uzima lijekove. Teško odlučuje uzeti čak i tablete protiv glavobolje.

"Ja sam netko tko uoči i najmanju fizičku promjenu na sebi", kazala je Katja za Focus Online.

Pročitajte i ovo Reporterke Dnevnika Nove TV Burna godina Koji su najvažniji događaji 2021. godine? Pitali smo reportere Nove TV, pogledajte što su izdvojili

Priznala je kako je nekoliko dana prije cijepljenja bila jako uplašena ali nije odustala.

"Nakon toga sam se nekoliko dana osjećala iscrpljeno i pažljivo sam pazila na sve simptome u svom tijelu. Kad sam nakon desetak dana dobila jake glavobolje i mučninu, odmah sam otišla liječniku na pregled. Bez cijepljenja, ne bih to učinila. Ali samo sam htijela biti sigurna, upravo ti simptomi mogu ukazivati ​​i na trombozu cerebralnih vena.
Na svu sreću ne, sve je bilo potpuno bezopasno, bio je to samo još jedan moj napad migrene. Doktor mi je pogledao krvne vrijednosti, sve je u redu. Od trećeg tjedna nakon cijepljenja sam se potpuno opustila", kazala je Katja.

Pročitajte i ovo Ivo Ivić I DALJE VISOKE BROJKE Šef splitske Klinike za infektologiju upozorava: ''Rezultati proslava bit će respiratori i pogrebi''

Drugo cijepljenje uslijedilo je četiri tjedna nakon prvog i tada je imala klasične reakcije cijepljenja s temperaturom i bolovima, ali su trajale, kaže Katja, samo 24 sata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene