Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Ana Lalić, novinarka srpskog portala Nova.rs, uhićena je u srijedu navečer u Novom Sadu zbog objavljivanja lažnih informacija i širenja panike. Njezin odvjetnik potvrdio je da je puštena u četvrtak ujutro. Lalić je objavila da zdravstveni radnici Kliničkog centra Vojvodine nemaju adekvatnu zaštitnu opremu.


Novinarka Ana Lalić privedena je pod optužbom da je objavila lažne vijesti i širila paniku.

Vezani članci Sjednica GSV-a Aladrović nakon sastanka o novim mjerama: "Bilo je riječi i o skraćivanju radnog vremena. Tko si isplati dobit ne može tražiti pomoć države" Prostitucija, ilustracija Prijeti li i najstarijem zanimanju recesija? "Nosi masku. Igraj se medicinske sestre i izmjeri mu temperaturu"

Lalić je uhićena u srijedu navečer nakon što je na srpskom portalu Nova.rs objavila tekst o problemima s kojima se susreću zdravstveni radnici u Kliničkom centru Vojvodine. Među ostalim, napisala je da nemaju adekvatnu zaštitnu opremu. 

Na tekst je reagirao Klinički centar Vojvodine priopćenjem u kojem je novinarku optužio da je iznijela neistinite informacije te da širi paniku. 

Lalić je u svom odgovoru rekla da ne može biti optužena za širenje panike jer je samo objavila ono što građani već znaju.

Policija je u srijedu obavila i pretres stana uhićene novinarke te su zadržali njezin laptop i dva mobitela. 

Iako joj je isprva određen dvodnevni pritvor, njezin odvjetnik Srđan Kovačević objavio je na Twitteru da je Lalić jutros puštena.