Obavijesti Video Pretražite Navigacija
optužena za širenje panike

Jutros puštena iz pritvora: U Srbiji uhitili novinarku i optužili je za širenje panike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ana Lalić, novinarka srpskog portala Nova.rs, uhićena je u srijedu navečer u Novom Sadu zbog objavljivanja lažnih informacija i širenja panike. Njezin odvjetnik potvrdio je da je puštena u četvrtak ujutro. Lalić je objavila da zdravstveni radnici Kliničkog centra Vojvodine nemaju adekvatnu zaštitnu opremu.

Novinarka Ana Lalić privedena je pod optužbom da je objavila lažne vijesti i širila paniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedostižan tempo Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi Slika nije dostupna Počinju s masovnim cijepljenjem U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare

Lalić je uhićena u srijedu navečer nakon što je na srpskom portalu Nova.rs objavila tekst o problemima s kojima se susreću zdravstveni radnici u Kliničkom centru Vojvodine. Među ostalim, napisala je da nemaju adekvatnu zaštitnu opremu. 

Na tekst je reagirao Klinički centar Vojvodine priopćenjem u kojem je novinarku optužio da je iznijela neistinite informacije te da širi paniku. 

Lalić je u svom odgovoru rekla da ne može biti optužena za širenje panike jer je samo objavila ono što građani već znaju.

Policija je u srijedu obavila i pretres stana uhićene novinarke te su zadržali njezin laptop i dva mobitela. 

Iako joj je isprva određen dvodnevni pritvor, njezin odvjetnik Srđan Kovačević objavio je na Twitteru da je Lalić jutros puštena. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene