Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U posljednja 24 sata preminule još tri osobe, u Domu za starije u Koprivnici zaraženo troje ljudi

Čišćenje vozila hitne pomoći
Čišćenje vozila hitne pomoći DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Čišćenje vozila hitne pomoći Galerija 1/1 >>
Broj zaraženih u Hrvatskoj je u petak premašio 2000. Ukupno je potvrđeno 2016 slučajeva zaraze koronavirusom, a dosad su ozdravile 1034 osobe. Umrlo je 54 ljudi.

* Zaraženo 2016 ljudi

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Ozdravile 1034 osobe

* Umrlih 54

Situaciju u svijetu pratite ovdje.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku:

19:10 Nakon epidemiološke obrade svih štićenika i zaposlenika koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe potvrđena su nova tri oboljenja COVID-19 infekcijom, priopćila je Koprivničko-križevačka županija. Riječ je o dva štićenika i jednom zaposleniku Doma.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije su ukupno zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus od čega je 13 osoba ozdravilo.

16:03 U Hrvatsku je stigla donacija iz Kine. U Zračnu luku Franjo Tuđman oko 13 sati dopremljena je dodatna količina zaštitne opreme, na izravnom letu iz Šangaja, a radi se o četvrtom letu u zadnjih tjedan dana, priopćeno je iz Vlade RH. Današnjim letom kargo kompanije SF Airlines dopremljeno je oko 68 tona, i to dezinficijensa, rukavica, naočala, odijela i dva mehanička ventilatora. 

14:12 U protekla 24 sata u Hrvatskoj je detektirano sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. Više o tome OVDJE. 

13:46 Sedmi je dan otkako u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba od Covida19, te se primjećuje opuštanje kod građana, tako da je jedna osoba prekršila mjeru samoizolacije, radio je frizerski salon, a dvije osobe su htjele su bez e-propusnice ući u tu županiju. Više o tome OVDJE. 

13:41 Novozaraženih koronavirusom nema ni u Primorsko-goranskoj županiji, potvrdili iz županijskog Stožera za DNEVNIK.hr

13:48 Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati će na konferenciji za medije objaviti najnovije informacije o oboljelima od koronavirusa u Hrvatskoj. Konferenciju možete pratiti UŽIVO ovdje.

13:35 Jedanaesti dan zaredom novooboljelih nema ni u Međimurskoj županiji, objavio je županijski Stožer. Ozdravila je i još jedna osoba na tom području, a trenutačno su oboljele tri osobe.

13:00 Stožer Brodsko-posavske županije objavio je da nema novooboljelih osoba, što je 9. uzastopni dan bez novih slučaja u toj županiji. Dosad je na tom području zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva, od čega je 16 aktivnih, tri su osobe ozdravila, a jedna je preminula.

12:22 Iz stožera Sisačko-moslavačke županije objavili su da imaju jednu novozaraženu osobu. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. Nakon popuštanja antiepidemijskih mjera preporučeno je  nošenje zaštitnih maski. Više o tome OVDJE. 

12:12 Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedmi dan nema novozaraženih, a od 90 uzoraka poslanih na analizu u petak njih 46 je obrađeno, a 44 je još u obradi.

12:10 U Gradu Zagrebu od jučer je 16 pozitivnih, ali od toga je samo jedan novooboljeli, dok su ostali oni koji su retestirani pa su im testovi i dalje pozitivni, rečeno je na presici gradskog stožera.

Rečeno je i kako je jučer u Maksimiru jedan ugostiteljski objekt kršio mjere zabrane rada te je prijavljen nadležnim službama.

11:42 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Ukupan broj do sada oboljelih time je ostao nepromijenjen na 45, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 13 osoba, a dvije osobe s tog područja liječe se u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ondje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.

11:30 Dva nova slučaja zaraze potvrđena su u Zagrebačkoj županiji, u kojoj je kupno 127 oboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je 45 osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite za tu županiju.

11:21 Tijekom jutra u KBC-u Split preminuo je 90-godišnji muškarac, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Bio je korisnik Doma za starije i nemoćne osobe Split u Vukovarskoj ulici, a uz nekoliko kroničnih bolesti bio je zaražen i koronavirusom. To je već deveti smrtni slučaj zbog koronavirusa iz te ustanove.

Županijski Stožer je priopćio i da u posljednja 24 sata nema novooboljelih u toj županiji, a dosad su zabilježena 462 slučaja zaraze.

11:12 Noovooboljelih u protekla 24 sata nema ni u Krapinsko-zagorskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

U protekla 24 sata šest je novih osoba evidentirano kao ozdravljeno te je ukupan broj ozdravljenih osoba 36.

11:10 Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata testirana je 101 osoba, a svi su uzorci negativni, objavio je županijski Stožer. Broj oboljelih od koronavirusa na području te županije je 115.

10:40 Sedmi dan za redom novooboljelih nema u Ličko-senjskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata uzeta su dodatna dva uzorka čiji se rezultati tek očekuju.

10:33 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih pozitivnih osoba na koronavirus, priopćio je županijski Stožer. Dosad je u toj županiji oboljelo 39 osoba, a u protekla 24 sata tri su osobe izliječene, što znači da je ukupno 8 izliječenih osoba.

10:26 Požeško-slavonska županija 25. dan nema novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer.

10:20 Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba,  ukupan je broj zaraženih od početka epidemije na području Zadarske županije 85, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Novooboljela osoba je s područja grada Zadra.

10:14 Novooboljelih nema ni u Karlovačkoj županiji, objavio je županijski Stožer. Tijekom petka je testirana 41 osoba i svi su nalazi negativni.

Dosad je u toj županiji oboljelo 30 ljudi, od čega ih je 10 ozdravilo, a jedna je osoba preminula.

10:07 U Šibensko-kninskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze. Županijski Stožer je izvijestio da je riječ o osobi s područja Grada Šibenika koja nije povezana s prethodno oboljelom osobom i za koju su epidemiološki izvidi u tijeku.

Ukupno je u toj županiji 84 slučajeva zaraze, od čega su 32 osobe ozdravile.

10:00 Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od koronavirusa, objavljeno je na Facebook stranici županije. I dalje je šestero zaraženih u toj županiji, a među samo jedna osoba pokazuje simptome bolesti.  

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od korona virusa. U posljednja 24 sata, testirano je 12...

Posted by Virovitičko-podravska županija on Saturday, April 25, 2020

9:5Na području Bjelovarsko-bilogorske županije deseti dan zaredom nema novozaraženih. Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da je u protekla 24 sata testirana 21 osoba i svi nalazi su negativni.

9:25 U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata ispitano je 49 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite..

Izliječeno je 8 pacijenata, a ukupno je 80 izliječenih od koronavirusa u toj županiji.

8:10 Brojni strani državljani zbog koronavirusa ostali su u Hrvatskoj. Trenutačno ih je ovdje više od 3000. Neki su u Hrvatskoj poslovno, a drugi turistički ili s obiteljima. Svi oni mogu ostati u našoj zemlji, a žele li se vratiti omogućit će im njihova veleposlanstva. No, ima onih kojima je Hrvatska trenutačno draža od vlastite zemlje. Više o tome pročitajte ovdje

8:06 Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemka Markotić za DNEVNIK.hr je odgovorila je na pitanje trebaju li djeca ići u vrtiće i škole te je li odluka o popuštanju mjera donesena u pravo vrijeme. Intervju s Alemkom Markotić pogledajte ovdje.

8:01 Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je u petak detaljne upute o radu trgovina, javnom prijevozu, radu kafića, restorana i brojnih drugih djelatnosti. Sve upute i preporuke možete pronaći ovdje.

7:56 Hrvatska je u petak prvi put zabilježila veći broj ozdravljenih od koronavirusa nego što je bio broj novooboljelih. Nacionalni stožer izvijestio je u petak o 28 novih slučajeva zaraze, a ozdravilo je čak 99 osoba. Više o tome pročitajte ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene