Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRIGA ZA SEBE I DRUGE

U Sisačko-moslavačkoj županiji nakon popuštanja mjera i dalje preporučene zaštitne maske

Otvorene tržnice u Zagrebu - 3
Otvorene tržnice u Zagrebu - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Otvorene tržnice u Zagrebu - 3 Galerija 1/1 >>
Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije izvijestio je u subotu građane da je nakon popuštanja antiepidemijskih mjera obavezno nošenje zaštitnih maski. Kasnije su pojasnili da se radi o preporuci (a ne obavezi) struke.

Iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije priopćeno je tijekom poslijepodnevnih sati da je navedeno obavezno nošenje zaštitnih maski kod svih žitelja Županije preporuka (ne obaveza) struke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maskirani biznis U zaštitnim maskama neki su vidjeli priliku za posao koji im sada cvjeta: Najveći su hit dizajnerske, ali i one sa svecima i šahovnicom Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Otkrio i što su zatekli inspektori na terenu Šef civilne zaštite otkrio imamo li dovoljno zaliha zaštitne opreme i kakve bi mogle biti kazne ako se ne pridržavamo propisanih mjera

"Temeljem prethodnog Izvješća u kojem je navedeno kako je obavezno nošenje zaštitnih maski kod svih žitelja naše Županije napominjemo kako se radi o preporuci (ne obavezi) struke jer se virus prenosi kapljičnim putem te na taj način svaki stanovnik će zaštititi sebe ali i druge", priopćio je stožer.

Ranije je u priopćenju stožera pisalo: "U razdoblju relaksacije mjera obavezno je nošenje zaštitnih maski kod svih žitelja naše županije. Niti jedna osoba ne može i ne smije zbog obavljanja bilo kojeg posla ući u zgradu županije, grada, općine, policijske uprave, banke, pošte i dr. bez nošenja zaštitne maske i bez prethodne dezinfekcije ruku i mobitela".

Inače, u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije je registrirana jedna nova osoba pozitivna na SARS-CoV-2 virus, pa ih je trenutačno 18. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. (Hina,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene