Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stožerima civilne zaštite Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije upućene su nove preporuke za ukidanje posjeta starijim osobama u domovima za starije u tim županijama. Preporuke su donesene zbog novonastale situacije s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj.


Zbog trenutne epidemiološke situacije Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku preporučuju da na području Splitsko-dalmatinske županije i Grada Zagreba do daljnjeg budu ukinute posjete korisnicima koji koriste uslugu smještaja u sustavu socijalne skrbi, a korisnicima ukinuti odlasci kući u posjet kako se za vrijeme boravka izvan smještaja u sustavu socijalne skrbi ne bi zarazili i prilikom povratka virus prenijeli na ostale korisnike, objavljeno je u priopćenju na stranicama ovog ministarstva.

Vezani članci Djeca, ilustracija Objavljene nove preporuke, tiču se svih odgojno-obrazovnih ustanova, od vrtića do fakulteta Slika nije dostupna Epidemiolozi kapitulirali, zaraženi će sami svoje kontakte slati u samoizolaciju: "Imamo važnijeg posla"

"Nastavno na navedeno, Hrvatski zavod za javno zdravstvo preporučuje da lokalni stožeri u suradnji s nadležnim zavodima za javno zdravstvo prate epidemiološku situaciju na svom području te da temeljem kontinuiranih situacijskih analiza donose preporuke o daljnjem postupanju vezano uz ukidanje ili dopuštanje posjeta korisnicima smještaja u sustavu socijalne skrbi.

Obzirom na novonastalu situaciju, a vezano uz sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, još jednom podsjećamo da su u svim ostalim dijelovima, izuzev preporuka o posjetima, aktualne upute objavljene na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i internet stranici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku www.mdomsp.hr dana 29. svibnja 2020. godine. Molimo Vas da se strogo pridržavate navedenih uputa o ukidanju posjeta iz ove obavijesti te objavljenih uputa kako bi, kao i do sada u što većoj mjeri zaštitili korisnike i zaposlenike od zaraze ovim virusom.

Također, molimo da obratite pozornost da se Upute za pružatelje usluge smještaja odnose na sve pružatelje usluge smještaja (uključujući smještaj u obiteljskom domu), dok se Upute za pružatelje izvaninstitucijskih usluga odnose na pružatelje usluga smještaja u udomiteljskoj obitelji, organiziranog stanovanja, boravka, savjetovanja i pomaganja, rane intervencije, psihosocijalne podrške, integracije i pomoći u kući", istaknuto je u priopćenju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju